No Rīgas centra uz lidostu sāks kursēt jauns ekspresbuss

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Autobusu pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no šodienas sāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā starp Rīgas centru un lidostu, informē uzņēmums.

Pārvadājumi tiks veikti ar "Iveco Daily Fergui" minibusiem, kuros būs sēdvietas līdz 24 pasažieriem.

Katru dienu virzienā no Rīgas centra uz lidostu tiks nodrošināti 18 reisi, ar pieturvietām Rīgas starptautiskajā autoostā, pie Stacijas laukuma, Esplanādes un Nacionālā teātra, Ķīpsalā, pie Valsts arhīva, Lielirbes ielā (Ventas iela) un Rīgas lidostā.

Savukārt virzienā lidosta uz pilsētas centru tiks veikts 21 reiss ar pieturvietām Rīgas lidostā, Lielirbes ielā (Kauguru iela), pie Valsts arhīva, Ķīpsalā, pie Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra un Esplanādes, Centrālās dzelzceļa stacijas un Rīgas starptautiskajā autoostā.

Atiešanas laiki plānoti tā, lai nodrošinātu pasažieru pieprasījumu visas dienas garumā, īpaši maksimumstundās. Reisa ilgums no Rīgas centra līdz lidostai paredzēts 35 minūtes.

Biļetes šajā maršrutā maksās astoņus eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot) - sešus eiro.

Gadījumos, kad lidojums tiks atcelts vai tiks pārcelts izlidošanas laiks, iegādātās biļetes braucienam maršrutā uz lidostu būs iespējams apmainīt vai atgriezt. Savukārt, ja biļeti nebūs iespējams apmainīt vai atgriezt un lidojums kavēsies, iegādātā biļete būs derīga visu dienu pēc pieejamības, skaidro kompānijas pārstāvji.

Biļetes būs pieejamas uzņēmuma mājaslapā, Rīgas lidostas apmeklētāju centrā "E" atlidošanas zālē, kā arī pie autobusu šoferiem un "Lux Express" pārdošanas birojā Rīgas starptautiskajā autoostā. Uzņēmuma mājaslapā biļetes būs iespējams iegādāties, izmantojot arī "GooglePay" un "ApplePay" maksāšanas veidus.

"Lux Express" šogad 16.aprīlī iesniedza pieteikumu Autotransporta direkcijai (ATD) iekļaut maršrutu Rīgas centrs-Rīgas lidosta komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt "Lux Express Latvia" uz to maršruta atļauju.

Jau ziņots, ka "Lux Express Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 1,735 miljoni eiro, kas ir par 73,4% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī uzņēmums guva peļņu 8497 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Lux Express Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 193 404 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijā reģistrētajam uzņēmumam "Lux Express Estonia".

"Lux Express" grupa nodrošina starptautiskos tālsatiksmes reisus uz vairāk nekā 20 galamērķiem septiņās valstīs, tostarp uz Kuresāri, Tallinu, Narvu, Pērnavu, Tartu, Rīgu, Viļņu un Varšavu. Tāpat kompānija nodrošina iekšzemes pasažieru pārvadājumus Igaunijā.