Durvis vēris veikals bez darbiniekiem; pirmais šāda koncepta veikals Baltijā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Lai "Rimi" pircējiem piedāvātu vēl ātrāku un ērtāku iepirkšanos, no 5. jūnija darbu sācis Baltijas mērogā unikāls pilotprojekts: veikals Rimi Olimpiskā centra telpās strādās hibrīda formātā, noteiktās diennakts stundās darbojoties tikai pašapkalpošanās režīmā. Tas nozīmē, ka šajā laikā veikalā nebūs darbinieku un pircēji ar visu iepirkšanās procesu no veikala automātisko durvju atvēršanas līdz pirkumu apmaksai tiks galā patstāvīgi.

Veikals Rimi Olimpiskajā centrā pašapkalpošanās režīmā strādās darba dienās no plkst. 10.00 līdz 14.00, bet sestdienās un svētdienās - no plkst. 18.00 līdz 22.00. Šajā laikā veikalā par pirkumiem varēs norēķināties tikai ar maksājumu karti, savukārt brīžos, kad klātesoši būs darbinieki, - arī skaidrā naudā.

Laikā, kad veikals darbojas bez darbiniekiem, iekļūšanai veikalā pie tā ieejas jāaktivizē sava maksājumu karte. Atvērsies automātiskie vārtiņi, ļaujot pircējam ieiet veikala telpās, kur pircējs izvēlēsies savus pirkumus, bet pie pašapkalpošanās kases par tiem norēķināsies. Ir nodrošināta iespēja arī atcelt izvēli un pirkumu. Lai izkļūtu no veikala, jānospiež poga pie izejas labajā pusē. Pie ieejas veikalā norādīta arī detalizēta iepirkšanās instrukcija, bet, ja rodas kādas problēmas, veikalā ir norādīts zvanu centra telefona numurs, kas ļaus pircējam sazināties ar klientu apkalpošanas speciālistu un saņemt palīdzību.

“Mēs apzināmies, ka pircēju paradumi mainās un tehnoloģijas ir tiktāl attīstījušās, ka ļauj padarīt iepirkšanos pilnīgi patstāvīgu. Vienlaikus joprojām novērojam, ka daļa pircēju dod priekšroku saņemt personisku attieksmi no veikala darbiniekiem. Lai būtu vēl tuvāk mūsu pircējiem un apmierinātu dažādas vajadzības, uzsākam šo pilotprojektu, kas ļauj katram izvēlēties sev tīkamāko iepirkšanās veidu. Vērosim pircēju interesi un novērtēsim atgriezenisko saiti, kuru aicinām sniegt, noskenējot veikalā redzamo QR kodu un aizpildot anketu par savu iepirkšanās pieredzi. Atbilstoši klientu plūsmai un ieteikumiem pielāgosim gan darbalaiku, gan sortimentu, bet, ja atsaucība būs gana liela, nākotnē apsveram iespēju pielāgot arī citus šāda tipa un neliela izmēra veikalus Latvijā, piemēram, Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā,” stāsta Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Valdis Turlais norāda - šāds veikala formāts Baltijā tiek īstenots pirmo reizi. Igaunijā darbojas Rimi veikals, kurā iepirkšanās notiek pilnīgā pašapkalpošanās režīmā, taču hibrīda tipa veikals tiek atvērts pirmo reizi. Jaunajā veikalā pieejamais sortiments ir īpaši pielāgots Rimi Olimpiskā centra apmeklētāju vajadzībām - sportistiem, jauniešiem un aktīva dzīvesveida piekritējiem, kuri labprāt iegādājas veselīgas uzkodas, atspirdzinošus dzērienus un karstos dzērienus enerģijas uzņemšanai un atjaunošanai.

Svarīgākais