Rīga par 25 000 eiro cer piesaistīt ASV tūristus

© Dmitrijs Suļžics/MN

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien atbalstīja Rīgas dalību projektā "Baltic Capitals - Discover Baltic Capitals", kurā plānots Rīgai, Tallinai, Viļņai un Varšavai piesaistīt ASV tūristus.

Projekta indikatīvās izmaksas ir 200 000 eiro. No tiem Eiropas Savienības finansējums ir 100 000 eiro, bet Rīgas pašvaldības budžets - 25 000 eiro. Atlikušo finansējuma daļu 75 000 eiro nodrošinās pārējās projektā iesaistītās pilsētas.

Projekts tiks īstenot līdz septembra beigām.

Tā mērķis ir palielināt ASV tūristu plūsmu uz Baltijas jūras reģiona galvaspilsētām. Tiek plānots veikt projektā iesaistīto pilsētu tūrisma produktu reklāmas kampaņu ASV pilsētās ar ērtiem avio savienojumiem uz lielākajām Eiropas lidostām, no kurām attiecīgi tālāk var ērti nokļūt uz projektā iesaistītajām pilsētām.

Projekta gaitā tiks izveidoti pilsētu profili ar tūrisma produktu piedāvājumu Eiropas Tūrisma komisijas mājaslapā.

Mērķa grupa ir gados jauni ceļotāji no 25 līdz 45 gadu vecumam, kas dzīvojoši Ņujorkā, Čikāgā, Maiami, Bostonā un citās pilsētas ar tiešajiem lidojumiem uz lielākajām Eiropas lidostām un iespēju turpināt ceļojumu uz Rīgu, Tallinu, Varšavu un Viļņu.

Projekta laikā plānotas Sociālo mediju reklāmas kampaņas un viedokļu līderu iepazīšanās braucienu uz projektā iesaistītajām pilsētām.