Policistu "nagos" Rīgā nonāk pamatīgi iereibis elektrovelosipēda vadītājs

© Ģirts Ozoliņš/MN

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki naktī uz 1.jūniju Torņkalnā aizturēja elektrovelosipēda stūrētāju gandrīz vienas promiles reibumā, informē Rīgas pašvaldības policijas (RPP) galvenā komunikācijas speciāliste Kristīne Kļaveniece.

Policisti patrulējot pamanīja divas personas, kas brauca uz viena koplietošanas elektrovelosipēda. Likumsargi personas apturēja.

Pārbaudot personas datus, policisti konstatēja, ka transportlīdzekļa vadītājs ir manāmā alkohola reibumā, par ko liecināja alkoholam raksturīgā smaka izelpā. Ņemot vērā apstākļus, transportlīdzekļa vadītājs tika aizturēts un nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanu.

Kā vēlāk noskaidrojās, aizturētais vīrietis koplietošanas transportlīdzekli vadījis gandrīz vienas promiles alkohola reibumā.

Par pasažiera vešanu elektroveslosipēda vadītājam uz vietas tika piemērots naudas sods 20 eiro apmērā.

Savukārt lēmumu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā pieņems Valsts policijas darbinieki.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz vienu promili, velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam piemēro naudas sodu 70 eiro apmērā.

Svarīgākais