Rīgā pie Andrejsalas Daugavā iekrīt cilvēks

© unsplash.com

Otrdienas rītā Rīgā izglābts Daugavā iekritis cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otrdien rīta pusē glābēji saņēma izsaukumu uz Eksporta ielu, kur kopā ar Valsts policijas darbiniekiem tika izglābts cilvēks, kurš bija iekritis ūdenī. Izglābtais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Šonakt īsi pēc pusnakts tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Platones pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dega divstāvu koka mājas jumts desmit kvadrātmetru platībā un ārsiena 20 kvadrātmetru platībā. No ēkas saviem spēkiem evakuējās astoņi cilvēki.

Savukārt vakar ap plkst. 14.30 ugunsdzēsēji devās uz Valmieras novada Rencēnu pagastu, kur dega šķeldotājs, šķeldas kaudze 80 kvadrātmetru platībā un sausā zāle. Dzēšanas darbos piedalījās arī Ēveles un Rencēnu brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 36 izsaukumus: 12 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 - uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega sausā zāle, atkritumi, pirts, sadzīves mantas un vieglā automašīna.