Sapinoties peldvietu norobežojošās bojas striķī, gandrīz bojā iet vīrietis

© Kaspars Krafts/f64

Svētdienas vakarā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) glābēji Lucavsalas līcī izglābuši aiz bojas aizķērušos vīrieti, aģentūru LETA informēja RPP galvenā komunikācijas speciāliste Kristīne Kļaveniece.

Saņemot informāciju par vīrieti, kuram Lucavsalas līcī sapinusies kāja aiz bojas un kurš nevar patstāvīgi tikt vaļā, lai izpeldētu krastā, glābēji ar motorlaivu nekavējoties devās uz notikuma vietu.

Glābēji pamanīja vīrieti, kurš turējās pie pirmās bojas, pie betona piestātnes. Vīrietis glābējiem paskaidroja, ka viņam kāja aizķērusies aiz bojas striķa, tāpēc nepieciešama palīdzība.

Viens no glābējiem ienira zem ūdens un pārgrieza bojas striķi, atbrīvojot vīrieša kāju. Pēc tam vīrietis saviem spēkiem bija spējīgs aizpeldēt līdz krastam, kur glābēji noskaidroja viņa personību un pārliecinājās, ka viņam nav nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Pašvaldības policijas glābēji drošību uz ūdens uzrauga katru dienu no plkst.10 līdz 22 astoņās oficiālajās Rīgas peldvietās - Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos, Rumbulā, Bābelītī, Ķīpsalā, Lucavsalā un Lucavsalas līcī, kā arī peldvietā Ķīšezerā, kas vēl nav ieguvusi oficiālās peldvietas statusu.

Savukārt naktī nepieciešamības gadījumā palīdzību var saņemt sešās glābšanas stacijās -Vecāķu, Vakarbuļļu, Lucavsalas, Rumbulas, Bābelītes un Ķīšezera peldvietās.