Rīgas dome Rātsnamā rīkos atvērto durvju dienu

Šodien no plkst.10 līdz 16 ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis varēs apmeklēt rātsnamu, iepazīties ar pašvaldības, tās departamentu un struktūrvienību, kā arī Rīgas Pašvaldības policijas darbu, uzdot jautājumus un saņemt uz tiem atbildes.

Apmeklētājiem būs iespēja paciemoties pie Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) un pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC), uzdot jautājumus un saņemt uz tiem atbildes. Strādās arī nesen izveidotais Birokrātijas apkarošanas centrs, tādēļ katram interesentam būs iespēja sniegt ierosinājumus domes darba uzlabošanai.

Grupu formēšana notiks Rātsnama 1.stāva vestibilā. Turpat blakus būs izvietojies Rīgas domes Mājokļu un vides departaments un Pašvaldības policija. Apmeklētāji varēs iemēģināt deputātu vietas Sēžu zālē un aplūkot Rīgas vadītāju portretu galeriju Prezidija zālē, kur par savu darbu stāstīs Labklājības departaments.

6.stāvā varēs iztaujāt Satiksmes departamenta, 5.stāvā - Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta, Finanšu departamenta un Pilsētas Īpašuma departamenta pārstāvjus, 4.stāvā būs izvietojies Kultūras departaments, bet 3.stāvā - Pilsētas attīstības departaments.

Būs iespēja "no augšas" aplūkot pazīstamas vietas Rīgas telpiskajā maketā, kura fragmenti izvietoti stāvu vestibilos.

Rīgas domes apmeklējums noslēgsies zem Rātsnama, Jaunavu ielā, kur paredzēta kultūras programma un amatnieku tirdziņš.