Rīgas domnieki sanāks uz ārkārtas sēdi; ko tajā lems?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien Rīgas domes ārkārtas sēdē skatīs vairākus ar investīciju projektiem saistītus jautājumus.

Kā informē Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Edvards Ratnieks (NA/LRA), ārkārtas sēde tiek sasaukta, lai nekavētu projektu termiņus.

Rīgas domes deputātiem būs jālemj par Apkures un ventilācijas sistēmas izbūvi Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas ēkā Vaidavas ielā 6 un āra sporta infrastruktūras izveidi pie Rīgas vispārējās izglītības iestādēm dažādās apkaimēs.

Minēto projektu izmaksas ir attiecīgi līdz 919 000 eiro, un 2,5 miljoniem eiro.

Deputāti arī lems par piecu investīciju projektu īstenošanu Rīgas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs, par kopēju summu aptuveni septiņu miljonu eiro apmērā.

Domes sēdē iekļauts jautājums arī par deviņu bērnudārzu remontiem, kam kopumā nepieciešami 1,2 miljoni eiro, četru bērnudārzu žogu remontiem par 270 000 eiro, par energoefektivitātes uzlabošanu divos bērnudārzos par 786 000 eiro.

Tāpat deputāti lems arī par 9 miljonu eiro projektu, kura laikā plānots atjaunot Kārļa Ulmaņa gatves segumu.

Minēto projektu īstenošanai pašvaldība plāno ņemt aizņēmumus Valsts kasē.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldes amatpersonas meklē 1985. gadā dzimušo Valēriju Bogdanoviču, kurš šī gada 27. jūnijā izgāja no savas dzīvesvietas un kopš šī brīža vīrieša atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais