Vīrietis vaino "Wolt" kurjeru zādzībā; uzņēmums norāda, ka nav apstiprinājuma par video autentiskumu

© Depositphotos

Kāds no mājas iedzīvotājiem saņem vakariņas, bet kāds cits – paliek bez vērtīgām mantām. Ēdienu kurjeriem ir brīva pieeja daudzdzīvokļu ēku pagalmiem, tomēr tas nedod tiesības brīvi rīkoties un izmantot iegūtās privilēģijas, stāsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Kādu vakaru Jānis pārradās no darba, pie sevis nodomājot, ka nākamajā dienā uz darbu brauks ar velosipēdu. Tomēr no rīta viņu sagaidīja vilšanās, mājas iekšpagalmā pieslēgtais braucamrīks bija palicis bez aizmugurējā rata: “Saņemot video no mājas saimnieka, konstatējām, ka mana velosipēda ratu ir nozaguši “Wolt” kurjera darbinieki.”

Arī aprunājoties ar paziņām, vīrietis noskaidroja, ka šis patiešām nav pirmais gadījums, kad ēdienu kurjeri ir paņēmuši sev nepiederošas lietas no klientu privātīpašuma. Kā redzams videoierakstā, noziegums noticis pl. 23.10 ceturtdienas vakarā, kad ārā joprojām staigā cilvēki un jebkurš var pieķert zagli notikuma brīdī, līdz ar to ir skaidrs, ka kurjeri apzinās savu nesodāmību

“Nevienu nevainojot, šāda situācija notiek. Rodas jautājums, par to, kurš tiek aizsargāts - iedzīvotājs vai kurjers,” saka Jānis.

Cietušajam sazinoties ar “Wolt” kurjerdienestu, vēlamais iznākums netika gūts. Pārstāvji skaidro, ka datu aizsardzības dēļ nevar atrast kurjeru, kurš attiecīgajā mirklī bija redzams kameras ierakstā.

“Šobrīd mēs zinām tikai to, ka ir bijis videoieraksts ar incidentu un ka persona ir valkājusi mūsu apģērbu. Tiesībsargājošās iestādes ar mums vēl nav sazinājušās, kā arī mums nav apstiprinājuma par video autentiskumu. Tāpat mums nav arī informācijas par to, vai notikuma laikā šī persona bija aktīva mūsu platformā vai arī kāds apzināti izmantojis mūsu uzņēmuma apģērbu, plānojot un veicot iepriekš minētās darbības. Tiklīdz uzzināsim ko vairāk, arī mēs savā pusē varēsim veikt tālākās darbības,” norāda “Wolt”.

Šobrīd policijā ir uzsākta arī krimināllieta un jādomā, ka uzņēmums likumsargu izmeklēšanai neliks šķēršļus, aizbildinoties ar informācijas konfidencialitāti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.