Austrumu slimnīca meklē valdes locekli

© Ģirts Ozoliņš/MN

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) padome izsludinājusi konkursu uz slimnīcas valdes locekļa amatu ar atbildību par diagnostikas un ārstniecības atbalsta dienesta pārvaldību un attīstību. Ceturtais valdes loceklis nepieciešams, lai stiprinātu Latvijā lielākās daudzprofilu slimnīcas kapacitāti stratēģiski svarīgos jautājumos, kas skar kompleksu ārstniecības plānu īstenošanu līdz ar jaunāko tehnoloģiju  ieviešanu un datos balstītiem lēmumiem. Pieteikumi konkursam jāiesniedz līdz 2024. gada 20. jūnijam.

Austrumu slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā, kas nodrošina vispusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, kā arī veic zinātniski pētniecisko darbu un attīsta inovācijas, nodrošina jauno speciālistu apmācību un īsteno pasākumus sabiedrības izglītošanai un veselības veicināšanai. Gada laikā slimnīcā tiek sniegti veselības aprūpes pakalpojumi 55 000 stacionāri un 840 000 ambulatori ārstētiem pacientiem. Kopumā visā slimnīcā ir vairāk nekā 2000 gultasvietu. Gada laikā tiek veikts vairāk nekā 72 000 dažāda veida operāciju, un slimnīcā patlaban strādā ap 5000 darbinieku.

Austrumu slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols uzsver: “Austrumu slimnīca strauji aug un attīstās, tajā uzsākti daudzi uz izaugsmi un izcilību orientēti projekti ārstniecībā, zinātnē, digitalizācijā, tehnoloģiju ieviešanā, darbinieku un pacientu vides uzlabošanā un infrastruktūras modernizācijā. Slimnīcai, kas apvieno piecus lielus stacionārus ar daudzām klīnikām un struktūrvienībām un vienlaikus plāno savu darbību ilgtermiņa attīstības perspektīvā, ir nepieciešama vadības kapacitātes stiprināšana stratēģiskai un kompleksai ārstniecības jautājumu risināšanai.”

Diagnostikas un ārstniecības atbalsta dienestam ir būtiska loma kompleksu ārstniecības plānu īstenošanā, nodrošinot nepārtrauktību starp dažādiem ārstniecības posmiem un speciālistiem. Valdes loceklis ar specializētu pārraudzību diagnostikas un ārstniecības atbalstā nodrošinās profesionālu vadību un stratēģisku koordināciju šajās jomās, veicinot efektīvu resursu izmantošanu un uzlabojot kopējo slimnīcas darbību.

Augstākā izglītība medicīnā (ārsta grāds), farmācijā, veselības vadībā, aprūpē kandidātiem tiks uzskatīta par priekšrocību. Pēdējo 10 gadu laikā tiks vērtēta un vēlama pieredze, izpratne un zināšanas šādos aspektos:

  • pārmaiņu procesu vadīšanā, kas saistīti ar lielām organizācijas struktūrām, procesiem un cilvēkresursu izmaiņām;
  • komandas vadības pieredze lielu - 50 un vairāk darbinieku - komandu vadībā vai vairāku līmeņu struktūras komandu vadībā;
  • vēlama pieredze ārstniecības funkciju pārvaldībā;
  • vēlama pieredze vidēju vai lielu projektu/programmu realizēšanas, plānošanas, izstrādes un ieviešanas vadīšanā, kur kopējais projektu finansējums ir lielāks par 500 000 eiro;
  • vēlama izpratne par slimnīcas darbības jomu un veidiem, īpaši jautājumos, kas saistīti ar ārstniecības un aprūpes operatīvo procesu vadību struktūrvienībās;
  • izpratne par Latvijas veselības aprūpes sistēmas organizāciju un finansēšanu;
  • vēlama pieredze vai izpratne digitalizācijas jautājumos veselības aprūpes jomā: digitalizācijas projektu plānošana, izstrāde, vadīšana, ieviešana vai pārraudzīšana;
  • izpratne par liela uzņēmuma darbības stratēģijas īstenošanu un funkciju pārraudzību;
  • zināšanas par valsts kapitālsabiedrību darbību, to regulējošiem kandidātu kompetence tiks vērtēta šādās jomās normatīvajiem aktiem un labas korporatīvās pārvaldības principiem.

Valdes locekļu amata: stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadība, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana.

Austrumu slimnīcas valdes locekļa amata kandidātu atlasei un izvērtēšanai ir izveidota nominācijas komisija šādā sastāvā: Austrumu slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Kristīne Priede, Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece veselības politikas jautājumos Antra Valdmane, zvērinātu advokātu biroja “Eversheds Sutherland” vecākais partneris, Ārvalstu investoru padomes loceklis Māris Vainovskis, Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienības “Onkoalianse” valdes loceklis Harijs Gals, Latvijas Jauno ārstu asociācijas pārstāve, Alise Singha, Latvijas Ārstu biedrības pārstāve Valentīna Berga.

Valdes locekļu amata kandidātiem pieteikumi jāiesniedz līdz 2024. gada 20. jūnijam. Visa informācija par kandidātiem noteiktajām prasībām un pieteikšanos šeit.