1. maijā notiks velobrauciens Doma laukums - Mežaparks

Šā gada 1.maijā pirmo reizi Rīgā notiks velosezonas atklāšanas brauciens Doma laukums – Mežaparks. Šo pasākumu, kas turpmāk plānots kā ikgadējs velosezonas atklāšanas notikums, rīdziniekiem un pilsētas viesiem organizē Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar Valsts policiju un veloaktīvistu organizācijām.

Pasākums plkst.11.00 tiks atklāts Doma laukumā un tajā aicināts piedalīties ikviens velobraucējs, lai policijas pavadībā kopīgā braucienā dotos uz Mežaparku, kur notiks dažādi Veselības dienai veltīti pasākumi. Pasākuma ietvaros notiks dažādas prezentācijas, koncerti un paraugdemonstrējumi. Profesionāļi un treneri dalīsies pieredzē par aktīvu atpūtu un sportu. Pasākuma gaitā portāls „ziedot.lv” organizēs arī sporta inventāra maiņas un ziedošanas akciju.

Tāpat Satiksmes departaments Rīgas velonedēļas ietvaros 7.maijā plāno atklāt jauno veloceļu „Centrs – Berģi”, kas ir nozīmīgākais velosatiksmes infrastruktūras projekts pilsētā. Šis ir pirmais veloceļa maršruts, kas ved cauri blīvi apdzīvotai, funkcionāli un ekonomiski aktīvai pilsētas daļai un savieno vairākas nozīmīgas pilsētas apkaimes kā Rīgas vēsturisko centru, Teiku, Šmerli, Juglu un Berģus.

Savukārt pēc veloceļa Centrs – Berģi svinīgās atklāšanas notiks jau pērn lielu atsaucību guvušais Rīga Tvīda brauciens, kurā velobraucēji, tērpušies retro stila apģērbā, dosies krāšņā braucienā pa Rīgas centru. Tvīda brauciens (no angļu valodas „Tweed run”) ir neformāla velokultūras kustība, kuras galvenā tradīcija ir divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā. Tas guva lielu atzinību un vēlāk strauji izplatījies visā pasaulē.

Svarīgākais