Aizdomās turētajam par dedzināšanām Grīziņkalnā, iespējams, nozīmēs psiholoģisko ekspertīzi

© Ruslans Antropovs / F64

Valsts policija (VP) turpina izmeklēt motīvus ēku ļaunprātīgajai dedzināšanai Rīgā, Grīziņkalnā, aģentūra LETA noskaidroja VP Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Policija vēl lemj, vai apcietinātajam jaunietim nepieciešams nozīmēt tiesu psihiatrisko un psiholoģisko ekspertīzi.

9.maija vakarā tika saņemta informācija, ka Zvaigžņu ielā daudzdzīvokļu mājā deg divi dzīvokļi. Pēc neilga laika saņemta informācija, ka Laboratorijas ielā arī ir izcēlies ugunsgrēks daudzdzīvokļu mājā.

Policijas ekipāža ieradās notikuma vietā pirmie. Tā kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests vēl bija ceļā, policijas amatpersonas pieņēma lēmumu no otrā stāva cietušos evakuēt saviem spēkiem. Ar dienesta automašīnu piebraucot pie mājas un izmantojot automašīnas jumtu, cietušie veiksmīgi evakuēti.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka abos kriminālprocesos figurē viena un tā pati iespējamā vainīgā persona.

10.maijā policija Ventspilī aizturēja 1999.gadā dzimušu vīrieti. Vīrieša dzīvesvietā tika veikta kratīšana neatliekamības kārtībā, kuras rezultātā izdevās iegūt papildu pierādījumu kopumu attiecībā uz iespējamās vainīgās personas saistību ar minēto dedzināšanu izdarīšanu.

Likums par minēto noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

Minētais vīrietis jau iepriekš ir sodīts par mantiskiem un ar vardarbību saistītiem noziedzīgiem nodarījumiem. 12.maijā vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Vairāk par notikumiem Grīziņkalnā šeit.