Top Juglas ezera pastaigu taka ’’Sajūti Juglu’’

© MN

Rīgas iedzīvotāji un mediji 29. maijā, plkst. 11.00 aicināti pievienoties Juglas ezera pastaigu takas ’’Sajūti Juglu’’ apskatei, lai iepazītos ar projekta gaitā veiktajiem un paredzētajiem labiekārtojumiem Juglas ezera piekrastē.

Juglas ezera pastaigu taka ’’Sajūti Juglu’’ ir viens no iniciatīvu projektiem, kas iesniegts un top īstenots pateicoties Rīgas pašvaldības organizētajam iedzīvotāju līdzdalības budžeta konkursam.

Projekta iecere paredz izveidot pastaigu taku kā vides izglītības un infrastruktūras objektu, kas veltīts Juglas ezera dabas vērtību izzināšanai un atklāšanai, labiekārtojot pastaigu takas posmu no esošās skatu platformas virzienā uz Brīvības ielu, savienojot to ar daudzstāvu apbūves projektā (Juglas krastmalā 15, Dzirnupes ielā 5) iekļauto gājēju promenādi.

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps, projektu vadītājs apkaimju attīstības jautājumos Gatis Štolcers un Juglas attīstības biedrības pārstāve Santa Bukša.

Juglas ezers ir viens no lielākajiem ezeriem Rīgā. Ezera krasti pie Strazdumuižas ir daudzu Juglas apkaimes iedzīvotāju iecienīta atpūtas vieta. Blakus esošajā Strazdumuižas parka koku dobumos ir sastopama Latvijā īpaši aizsargājama vabole lapkoku praulgrauzis, kā arī Juglas ezerā sastopamas vairākas ūdensputnu sugas. Gar krastu aug niedrājs, kurā ir sastopami niedrāju putni.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldes amatpersonas meklē 1985. gadā dzimušo Valēriju Bogdanoviču, kurš šī gada 27. jūnijā izgāja no savas dzīvesvietas un kopš šī brīža vīrieša atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais