Ar atklātu liesmu deg māja Valmieras ielā; ugunsdzēsēji sargā blakus esošos namus [papildināts]

© Ģirts Ozoliņš/MN

Iespējams, ka ugunsdzēsēji ir devušies uz to pašu namu Rīgā, Valmieras ielā, kura jau vakar bija izcēlies ugunsgrēks. Šodien ap plkst. 18 saņemts izsaukums uz Valmieras ielu, kur deg neapsaimniekota ēka, ziņo VUGD.

Mikroblogošanas vietnē "X" VUGD raksta: "Sešos saņemts izsaukums uz Valmieras ielā Rīgā. Sākotnējā informācija liecina, ka deg neapsaimniekota divstāvu koka ēka un liesmas strauji izplatās. No liesmām cenšas nosargāt blakus esošo ēku. VUGD aicina iedzīvotājus netuvoties notikuma vietai un netraucēt glābēju un mediķu darbu."

Plkst.19.37 ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja liesmu izplatīšanos. Divstāvu koka ēkas otrais stāvs dega desmit kvadrātmetru pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem 500 kvadrātmetru un jumta pārsegums 600 kvadrātmetru platībā. Kopējā degšanas platība ir 1110 kvadrātmetri.

Dzēšanas darbos iesaistītas sešas autocisternas, divas autokāpnes un vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji glābēji. Patlaban dzēšanas darbi un konstrukciju jaukšanas darbi turpinās. Notikuma vietā apgrūtināta satiksme.

Valmieras ielas apkārtnes iedzīvotāji aicināti turēt logus un durvis ciet līdz sadūmojums izklīst un mazinās.

Tikmēr Rīgas domē aģentūra LETA noskaidroja, ka degošā ēka, visticamāk, ir pašvaldības īpašumā.

Ugunsgrēka dēļ bija traucēta autobusu satiksme pa Valmieras ielu. Kā aģentūra LETA noskaidroja uzņēmumā "Rīgas satiksme", pašlaik autobusi satiksme ir jau atjaunota.

Par vakardienus ugunsgrēku lasīt šeit.

Latvijā

Daudz skaļu pārmetumu jau izteikušajam “Rail Baltica” parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Andrim Kulbergam un visam Apvienotajam sarakstam var nākties ļoti kritiski palūkoties uz savu biedru, uz “Rail Baltica” realizācijas līgumu parakstījušo Māri Kučinski.

Svarīgākais