Laužu kritikas vilnī nokļuvis Rīgas zooloģiskais dārzs

© MN

Rīgas zooloģiskais dārzs ir iecienīta atpūtas vieta gan riīdziniekiem, gan pilsētas viesiem. Tiesa, cilvēki publiski sūkstās, ka biļešu cenas neesot adekvātas tam, ko zoo var ieraudzīt.

"Samaksājām 30 eiro, lai apskatītu savus 5 mīļākos dzīvniekus (3 kapibaras un 2 tapīrus). Rīgas zoo paliek ar katru gadu dārgāks un ar katru gadu žēlīgāks," uzskata kāda vietnes "X" lietotāja.

Burtniece: Varšavā zoodārza apmeklējums 8 eiro. Karstā dienā arī tik nīlzirgu muguras ūdenī un ziloņus labā gabalā varēja saskatīt.

Cappy: Varšavas zoo lielākoties ir modernas, plašas, mūsdienu prasībām atbilstošas mītnes. Es nesūdzos par to, ka nevar redzēt dzīvniekus, tā tāpat nedrīkst būt prioritāte, prioritāte ir dzīvnieku labklājība, veselība, mentālā stimulācija un drošā nošķiršana no apmeklētājiem. Man nav iebildumu pret cenu, esmu gatava maksāt arī daudz vairāk. Man tikai rodas jautājumi par to, kāpēc cenas kā Rietumeiropā, bet zoodārzs kā Rumānijas mazpilsētā.

Ilze: Pievienojos, ka skats žēlīgs, salīdzinot ar citām valstīm. Man pat liekas, ka bērnībā bija labāk. Bijām svētdien. Un diez vai par to cenu nosedz ēdienu, gan jau valsts sponsorē. Žēl palika dzīvnieciņus.

Tofiks: Cilvēki nenāk, jo nav TUR ko redzēt, nav TUR ko redzēt, jo cilvēki nenāk..un tā pa apli, un tad tu aizbrauc uz zoopraha.cz un saproti, ka ar vajadzīgo finansējumu zoo ir piedzīvojums lielam un mazam, nevis depresīvi lopiņi metāla krātiņos.

Jānis: Šis formāts ir necilvēcīgs... Uzskatu, ka tur lēnā garā jāpārtaisa par botānisko dārzu, tauriņu un augu pasauli...

Kristiāna: Tādēļ apmeklēju mini zoo. Cenas draudzīgas, kā arī ir diezgan daudz to dzīvnieku kurus apskatīt plus var nopirkt trauciņu ar ēdienu un tos pabarot.

Iluta: Arī mūsu ģimene vīlusies. Tukši būri un nelaimīgi palikušie dzīvnieciņi.