Rīgā Labiekārtos izglītības iestāžu teritorijas

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja apstiprinājusi izglītības iestāžu sarakstu, kurās tiks veikti dažāda veida teritoriju labiekārtošanas pasākumi.

Līdzekļi tiks ņemti no investīciju programmas pieejamajiem finanšu līdzekļiem, kas kopumā ir 2,3 miljoni latu.

Jaunu rotaļu laukumu izbūve un renovācija šovasar plānota 16 bērnudārzos un Rīgas Lastādijas internātpamatskolā, celiņu un teritorijas labiekārtošana paredzēta 18 izglītības iestādēs, 14 skolu un bērnudārzu teritorijām tiks atjaunoti žogi.

„Bērniem jāaug drošā un sakārtotā vidē. Labiekārtojot skolu un bērnudārzu teritorijas, tiek radīti visi nepieciešamie apstākļi, lai bērni labprāt pavadītu pēc iespējas vairāk laika svaigā gaisā. Divu gadu laikā, kopš Rīgas dome realizē remontdarbu programmu bērnudārzu teritoriju labiekārtošanai, dažāda veida uzlabojumi un teritorijas sakārtošanas darbi veikti jau vairāk nekā 60 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Esmu gandarīts, ka darbu programma, ierīkojot jaunus rotaļlaukumus, pie skolām – sporta laukumus un stadionus, remontējot celiņus, žogus, nojumes, kā arī uzlabojot apgaismojumu pie izglītības iestādēm, tiks turpināta arī šogad, tādējādi sakārtojot vēl vismaz 40 skolu un bērnudārzu teritorijas”, uzsver Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs, vicemērs Andris Ameriks.

Jau ziņots, ka sporta laukumu izbūve un labiekārtošana iecerēta pie Rīgas 49. vidusskolas, Daugavgrīvas vidusskolas un Rīgas Futbola skolas.