Rīgas dome labiekārtojusi peldvietas, padomāts arī par invalīdiem

© Dmitrijs Suļžics/MN

Sākot peldsezonu, Rīgas oficiālajās peldvietās izvietoti jauni peldvietu elementi atpūtai un sporta aktivitātēm, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Pludmalēs izvietotas jaunas pārģērbšanās kabīnes, kas paredzētas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem, sauļošanās zviļņi, atpūtas soli, atkritumu tvertnes, velosipēdu statīvi.

Hapaka grāvja aktīvās atpūtas zonā pie Kleistu ielas renovēts pludmales volejbola laukums.

Ar dažādiem elementiem aprīkotas pludmales pastaigu koka laipas Daugavgrīvā, Vecāķos, Vakarbuļļos un Ķīpsalā.

Ķīpsalas peldvietā un Bolderājas karjera aktīvās atpūtas zonā uzstādīti stendi ar informatīvi izglītojošu materiālu par palīdzības sniegšanu, cilvēkiem, kas nonākuši nelaimē uz ūdens.

Darbus plānots turpināt Bābelīša peldvietas piegulošajās teritorijās, uzstādot solus, piknika galdus, grilus un atkritumu tvertnes.

Pakāpeniski plānots atjaunot peldvietu informatīvos stendus un smilts segumu. Lucavsalas peldvietā iecerēts izbūvēt jaunu peldošo pontonu koka klājuma laipu, savukārt Daugavgrīvas pludmalē tiks izgatavota un uzstādīta jauna kompozītmateriāla pārģērbšanās kabīne un divi divpusējie pludmales soli.

Šodien Rīgā, Lucavsalas pludmalē, pie glābšanas stacijas, tika atklāta peldsezona visās galvaspilsētas peldvietās.

Rīgā kopā ir astoņas oficiālās peldvietas - Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos, Rumbulā, Bābelītī, Ķīpsalā, kā arī Lucavsalā un Lucavsalas līcī. Rīgas Pašvaldības policija glābēji rūpējas par atpūtnieku drošību visās oficiālajās peldvietās un arī peldvietā Ķīšezerā, kas vēl nav ieguvusi oficiālās peldvietas statusu.

Latvijā

Daudz skaļu pārmetumu jau izteikušajam “Rail Baltica” parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Andrim Kulbergam un visam Apvienotajam sarakstam var nākties ļoti kritiski palūkoties uz savu biedru, uz “Rail Baltica” realizācijas līgumu parakstījušo Māri Kučinski.

Svarīgākais