Par pusmiljonu eiro atjaunota biroju ēka Vingrotāju ielā Rīgā

© Unsplash

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums "TestDevLab" atklājis biroju ēku Rīgā, Vingrotāju ielā, kuras atjaunošanā ieguldījis pusmiljonu eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Šo ēku uzņēmums iegādājās 2023. gadā par 3,75 miljoniem eiro, saņemot "Swedbank" aizdevumu.

Biroju ēkas telpas ir pielāgotas augstākajām drošības un konfidencialitātes prasībām, lai "TestDevLab" varētu turpināt apkalpot klientus visā pasaulē, uzsver uzņēmuma pārstāvji.

"TestDevLab" līdzīpašnieks Ervins Grīnfelds norāda, ka ideja par biroja ēku "TestDevLab" bija aktuāla, jo strauji auga darbinieku skaits, kas patlaban sasniedzis 500 cilvēkus, kā arī aizvien augošās klientu prasības pēc drošības un konfidencialitātes, kas jāievēro, testējot viņu produktus un pakalpojumus.

Ēkā uzstādīta divfaktoru autentifikācija, kas ietver "RFID" karšu izmantošanu un pirkstu nospiedumu skenēšanu. Tas nozīmē, ka katrs darbinieks var piekļūt tikai tām telpām, kas nepieciešamas viņa darba pienākumu veikšanai. Attiecīgi augstākās drošības prasībām pielāgotajām telpām konfidencialitātes nodrošināšanas dēļ pieeja ir vien dažiem "TestDevLab" darbiniekiem.

Ir izveidotas arī inovatīvas testēšanas laboratorijas video un audio kvalitātes vērtēšanai, kas ļauj turpināt sadarbību ar pasaules vadošajām kompānijām "Zoom", "Pinterest", "Microsoft" un daudzām citām, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Jau ziņots, ka "TestDevLab" nodarbojas ar programmatūras testēšanas pakalpojumu sniegšanu un testēšanas produktu izstrādi. 2022. gadā uzņēmums strādāja ar 22,788 miljonu eiro apgrozījumu un 3,318 miljonu eiro peļņu. Finanšu rādītāji par 2023. gadu vēl nav pieejami.

"TestDevLab" reģistrēta 2011. gada novembrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 19 644 eiro. Kompānija vienādās daļās pieder Andrejam Frišfeldam un Ervinam Grīnfeldam.