Satīrīta aptuveni puse Rīgas ielu

Gandrīz 600 kilometru garumā Rīgā ir satīrīta vairāk nekā puse no galvaspilsētas maģistrālajām ielām un tiltiem. Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods norāda, ka pa ziemu sakrājušās smiltis pavasarī tiek savāktas ik gadu.

Primāri tiek sakoptas maģistrālās ielas ar intensīvu transporta satiksmi, kā arī ielas, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports. Uzņēmuma Ceļu pārvalde pārstāve Marika Zalāne-Antonova Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāju Vadimu Baraņņiku un Satiksmes departamenta direktoru E. Strodu iepazīstināja ar ielu tīrīšanas un uzkopšanas gaitu. Lielākā daļa no uzņēmuma uzturēšanā esošajām ielām ir sakoptas, ziemā sakrājušās smiltis līdz ar sniega nokušanu ir savāktas.

Spodrības mēneša laikā līdz 11. maijam tiks sakoptas arī maģistrālo ielu sadalošās zaļās zonas, veikta lietus kanalizācijas sistēmu tīrīšana un labiekārtotas sabiedriskā transporta pieturvietas. Ielu uzturēšanas darbus uzņēmumi veic saskaņā ar līgumiem ar Satiksmes departamentu, un katrā priekšpilsētā ir noteikti maršruti un darba apjomi atbilstoši ielu skaitam, segumu tipiem un citiem parametriem.

Tilti no smiltīm notīrīti desmit kilometru garumā, ielas centrā – 66 kilometri, Kurzemes rajonā – 41 kilometrs, Vidzemes priekšpilsētā – 90 kilometru, Zemgales priekšpilsētā – 52 kilometri, Latgales priekšpilsētā – 150 kilometru, savukārt Ziemeļu rajonā – 23 kilometri.

Rīgas dome šogad Spodrības mēnesi organizē no 11. aprīļa līdz 11. maijam, aicinot pašvaldības struktūras, pilsētas iedzīvotājus, komersantus un iestādes piedalīties teritoriju sakopšanā, kā arī informēt pašvaldību par nekoptām teritorijām un sniegt priekšlikumus par to sakārtošanu.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais