Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā ieviestas "sniega biļetes"; automašīnu īpašnieki var izmantot sabiedrisko transportu bez maksas

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, informē Rīgas dome.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm pirmdienas pēcpusdienā galvaspilsētā iespējama stipra snigšana, kas turpināsies līdz otrdienai, tāpēc Rīgas pašvaldība pirmdien ieviesīs tā saucamās "sniega biļetes".

Kā atzīmē pašvaldība, uz ceļiem veidosies apledojums, sniega kārta un pasliktināsies redzamība, tādēļ galvaspilsētas ielās var būt apgrūtināti braukšanas apstākļi. Ielu un ietvju uzturēšanā tiks iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu.

Pašvaldība lēš, ka lielākā daļa automašīnu jau ir aprīkotas ar vasaras riepām, tāpēc Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti, pārvietoties ar sabiedrisko transportu vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Pirmdien par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb automašīnas tehniskā pase. Minētais dokuments kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tas nav jāuzrāda sabiedriskā transporta vadītājam. "Sniega biļetes" var izmantot jebkura pilngadīga persona, brauciena laikā ņemot līdzi automašīnas tehnisko pasi. Autovadītāja apliecībai obligāti nav jābūt līdzi.

Šādas biļetes pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Kā ziņots, jaunā darba nedēļa vietām Latvijā sāksies ar ļoti stipru snigšanu, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sākot ar pirmdienas rītu, pietuvojoties aktīvam ciklonam no dienvidaustrumiem, vietām laika apstākļi kļūšot pat bīstami - valsts rietumu un centrālajos rajonos gaidāma stipra snigšana un vietām veidosies 5 līdz 8 centimetrus bieza sniega sega. Sinoptiskās situācijas dēļ lokāli pastāv iespēja dzirdēt arī kādu pērkona dārdu.

Pirmdienas vakarā, pazeminoties gaisa temperatūrai, gaidāms neliels sals un ļoti stipra snigšana. Vakarā dzelteno brīdinājumu nomainīs oranžais. Dažviet rietumu un centrālajos rajonos sniega segas biezums varētu sasniegt pat 10 centimetrus. Uz ceļiem veidosies apledojums.

Laika apstākļiem mainoties, nedēļas vidū līdz ar jaunas nokrišņu zonas pietuvošanos, daudzviet līs un sniega sega strauji kusīs.