Rīgas pašvaldības policijai plāno piešķirt papildu vairāk nekā pusmiljonu latu

Rīgas pašvaldības policijai plānots piešķirt papildu vairāk nekā pusmiljonu latu, tostarp policistu piemaksām.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru BNS informēja, ka Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja ceturtdien atbalstījusi grozījumus pašvaldības šā gada budžetā, paredzot piešķirt Rīgas pašvaldības policijai papildu finansējumu 589 403 latu apmērā.

No minētās summas 521 949 lati tiek atvēlēti piemaksām pie policijas darbinieku algām par nakts darbu, darbu svētku dienās un virsstundām, divu patruļmašīnu iegādei, Ceļu policijas automašīnu aprīkošanai ar video un audio fiksējošām ierīcēm, formastērpu iegādei, veselības pārbaudēm, darbinieku apmācībai, videonovērošanas centra sistēmas paplašināšanai un jaunas videonovērošanas iekārtas uzstādīšanai Vidzemes priekšpilsētā. Savukārt jauna glābšanas posteņa izveidošanai Vakarbuļļos atvēlēti 67 454 lati.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais norādījis, ka drošība un kārtība pilsētā ir viena no domes darba prioritātēm, tāpēc tieši šai jomai tiek veltīta pastiprināta uzmanība.

Galīgo lēmumu par papildfinansējuma piešķiršanu pieņems Rīgas dome.

Latvijā

Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu tekošā gada griezumā, jo tās faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta, izriet no veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) paustā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma".

Svarīgākais