Policija aicina vidusskolēnus pieteikties simulācijas spēlēm narkotiku apkarošanas jomā

Valsts policija aicina Rīgas un Rīgas reģiona vidusskolēnus pieteikt savu komandu dalībai simulācijas - stratēģijas spēlē par narkotiku apkarošanas tēmu, kas notiks no 12. līdz 14.maijam.

Komandā jābūt pieciem vidusskolēniem, kurus pavada viens skolotājs. Pieteikuma anketa un papildus informācija atrodama mājas lapā www.sargi-sevi.lv. Aizpildīta anketa jāiesūta elektroniski līdz šā gada 2. maijam uz e-pasta adresi webmaster@vp.gov.lv. Konkursa kārtībā, izvērtējot pieteikuma anketas, septiņas spēcīgākās komandas aicināsim uz Rīgas un Rīgas reģiona spēlēm. Ceļa, naktsmītnes un ēdināšanas izdevumus sedz organizatori.

Projekta vadītāja Zane Maskaļonoka skaidro: "Valsts policijas mērķis un uzdevums, organizējot simulācijas spēles, ir uzrunāt jauniešus par sarežģītu un smagu tēmu - narkomānijas apkarošanu. Tas nekad nav bijis viegls uzdevums atrast tādu sarunas formātu, kas ne vien sniedz vērtīgu informāciju par narkotiku jautājumiem, bet arī aizrauj un pa īstam uzrunā pašus jauniešus, ļaujot viņiem aktīvi piedalīties, pašiem atrast atbildes uz jautājumiem un pat noteikt sarunas virzienu un rezultātu. Jau notikušo spēļu gaita un rezultāti liecina, ka veids, kādā esam izvēlējušies risināt šo sarunu, proti - simulācijas stratēģijas spēle - sevi pilnībā attaisno, To atzīst gan spēļu dalībnieki, gan arī spēlē iesaistītie starpinstitucionālie eksperti."

Simulācijas spēles laikā komandu dalībniekiem būs uzdevums iejusties kādas no septiņu institūciju (policija, robežsardze, skola, pašvaldība, slimnīca, žurnālists, NVO) pārstāvja lomā, izprast konkrētās institūcijas darbības specifiku un iespējas, sadarboties ar citām institūcijām un kopīgiem spēkiem rast risinājumu situācijai, kas saistīta ar narkotiku ierobežošanu un apkarošanu. Tā būs iespēja mācīties stratēģiski domāt, izvērtēt sadarbības nepieciešamību vai gluži pretēji - iespējas darboties individuāli. Katrai komandai ar padomu un atbalstu darboties palīdzēs eksperts, kurš ikdienā strādā konkrētajā jomā.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais