Baiba Braže neredz jēgu Rīgai maksāt nodokļus

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece, agrākā Latvijas vēstniece Nīderlandē un Apvienotajā Karalistē. NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže atklāj, ka nesaredz jēgu Rīgā maksāt nodokļus, jo viņas ieskatā tie tiek tērēti nelietderīgi.

Ar ierakstu par ieplānotā futbola stadiona būvniecības ieceri, Baiba Braže dalījusies mikroblogošanas vietnē "X": "Mans rīdzinieces viedoklis. Arī 3x apdomājot, bezcerību radošs lēmums. Kāpēc gan maksāt nodokļus Rīgā, ja šādi tērē. Varbūt tomēr jau esošajos stadionos rādīt labas spēles, lai nāk skatītāji? Laikam palaidu garām, ka LFF Vadima Ļašenko vadībā izceļas ar izciliem sasniegumiem."

Komentētāji gan iebilst, gan piekrīt Bražes kundzes teiktajam.

"Es teiktu, ka šis projekts vispār jāiesaldē un tā vietā jālabo KATASTROFĀLĀ kondīcijā esošās Rīgas ielas. Un ierobežotu resursu apstākļos jāatbalsta sporta veidi, kur LV ir lielāki panākumi."

"Paldies par saprātīgu viedokli! Šim brīdim manuprāt tomēr ir aktuālāki tēriņi saistībā ar valsts drošību."

"Ja pareizi sapratu, tad stadionu būvēs un līdzekļus piesaistīs LFF. Kādēļ RD iedala zemi Lucavsalā kur klāt jābūvē visa tā satiksmes infra utt., tas ir jautājums. Rīgai noteikti vajag UEFA prasībām atbilstošu futbola stadionu, bet vai tā ir pareizā vieta?"

Tajā pašā laikā ir oponenti, kuri uzskata, ka augsta līmeņa furbols Latvijā būs tikai tad, ja būs izveidota atbilstoša infrastruktūra: "Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā nav 4. kategorijas stadiona, kas ļautu organizēt starptautiskas sacensības izlasei ar kā minimums 8000 skatītāju vietām.Šāda veida futbola stadions būtu piemērots arī masu pasākumu, starptautisku koncertu un konferenču rīkošanai."

"Futbols ir sporta karalis. Neradīt karalim piemērotus apstākļus, lai tas sasniegtu cienīgu nelielas Eiropas valsts līmeni, ir apkaunojoši."

Svarīgākais