Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ukrainas premjers Rīgas domē tiekas ar Latvijas pašvaldību pārstāvjiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

Latvijā ceturtdien, 4. aprīlī, oficiālā vizītē ieradās Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs, kuras laikā kopā ar delegāciju apmeklēja arī Rīgas domi un tikās galvaspilsētas vadību un vairāku Latvijas pašvaldību pārstāvjiem, vēsta Rīgas dome.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja pēc Krievijas veiktā pilna mēroga iebrukuma Ukrainā iegūto pieredzi tajā, kā strauji un efektīvi attīstīt civilo aizsardzību un drošības kultūru savā sabiedrībā. Tāpat Latvijas pašvaldību pārstāvji uzsvēra, ka turpinās atbalstīt Ukrainu tās cīņā pret Krieviju, sniedzot visu iespējamo palīdzību.

“Jo ilgāk turpinās karš, jo lielāks atbalsts Ukrainai ir nepieciešams. Tas, neapšaubāmi, ir pārbaudījums visai Rietumu pasaulei, bet mēs ļoti labi apzināmies, ka Ukraina šobrīd karo ne tikai par savas valsts brīvību no okupantiem, bet arī par mieru Eiropā. Rīga no pirmās dienas ir Ukrainu atbalstījusi visiem iespējamiem līdzekļiem un visos iespējamos veidos, rādot pat piemēru citām pilsētām. Ukraina par Rīgas nelokāmu atbalstu var būt droša - tas turpināsies līdz pilnīgai uzvarai pār agresoru, turklāt ne tikai praktiski, bet arī politiski, jo Rīga izmantos katru iespēju, lai sekmētu Ukrainas ceļu uz pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā,” uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

“Brīdī, kad militārais atbalsts Ukrainai buksē nebūtisku politisku ķīviņu dēļ, ir vērts uzsvērt - Rīga turpinās neatlaidīgi un nelokāmi atbalstīt Ukrainu līdz pat tās uzvarai. Rīga un tās iedzīvotāji rāda piemēru citām Eiropas pilsētām, kā nepadoties un turpināt atbalstu arī trešajā kara gadā. Taču Ukraina palīdz arī mums - ne vien atturot kremļa ordas no Eiropas, bet arī, daloties ar savu nozīmīgo pieredzi civilajā aizsardzībā un motivējot izlēmīgi atbrīvoties no Krievijas imperiālistiskā mantojuma un ietekmes mūsu pilsētā. Par to esmu Ukrainai ļoti pateicīga,” uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētaja vietniece Linda Ozola.

Kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā Rīga ir sniegusi gan palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem, gan sūtījusi humanitāro palīdzību un ziedojusi finanšu līdzekļus dažādu vajadzību nodrošināšanai karā cietušās valsts iedzīvotājiem.