Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Brauktuves pēc mitrās tīrīšanas var apledot"; Rīgas dome skaidro, kāpēc netiek tīrītas ielas

© Dmitrijs Suļžics/MN

Sniegs jau sen nokusis, bet uz ielām vēl arvien netraucēti guļ ziemā sakrātā netīrumi - smiltis un putekļi. Visai īpatnēju skaidrojumu sniegusi Rīgas dome.

Mikroblogošanas vietnē "X" ievietota kārtējā sūdzība par putekļainajām Rīgas ielām, kas bieži vien ir iemesls alerģiskām reakcijām un nenāk par labu cilvēku elpošanas sistēmai. "Sācies laiks, kad Rīgā vēlams pārvietoties ar respiratoru uz sejas. par putekļiem ziņo klepus, asarojošas acis, iesnas, kas pazūd ārpus galvaspilsētas. Šo visu elpojam, Rīgas dome! Nu, izņemot mēru, kas te nedzīvo. Gaidām lietu, jo mitrā uzkopšana pilsētā neeksistē."

Atbildot uz šo ierakstu, Rīgas dome raksta: "Labdien! Ielu tīrīšana un putekļu savākšana ar vakuuma iekārtām jeb tā sauktā “mitrā tīrīšana” tiks sākta, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra stabili saglabāsies virs nulles. Pretējā gadījumā var veidoties satiksmes drošībai bīstamas situācijas, kad brauktuves pēc mitrās tīrīšanas var apledot. Pagaidām, atbilstoši laika prognozēm, plānots, ka pilnvērtīgu brauktuvju tīrīšanu ar vakuuma iekārtām varētu sākt marta otrā pusē. Pēc tam tā tiks veikta trīs līdz piecas reizes nedēļā. Tomēr, ja gaisa temperatūra atļaus, regulāru brauktuvju tīrīšanu sāks ātrāk nekā plānots."