Rīdziniekiem šoruden samazināsies maksa par siltumu

Rīdziniekiem šoruden samazināsies maksa par siltumu, informēja AS "Rīgas siltums" (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

No 1.oktobra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju, tiks piemērots tarifs 30,61 lats par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa, kas ir par 32,8% zemāks, salīdzinot 2008.gada oktobri, tādējādi iedzīvotājiem par siltumu būs jāmaksā vidēji par trešdaļu mazāk nekā pērn.

Siltumenerģijas tarifs oktobrī samazinājies par 2,17%, salīdzinot ar šī gada septembri, un tas ir zemākais pusotra gada laikā.

Tarifs noteikts, pamatojoties uz AS "Latvijas Gāze" publicēto paziņojumu par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem oktobrī.

Sagaidāms, ka novembrī un decembrī siltumenerģijas tarifs turpinās pazemināties - paredzams, ka par piegādāto siltumenerģiju tiks piemērots tarifs 29,93 lati par megavatstundu bez PVN. Tādējādi tas būs par 34,32% zemāks nekā 2008.gada oktobrī.

Sagaidāmie tarifi par siltumenerģiju norādīti, balstoties uz "Latvijas Gāzes" paziņojumā publicētajām prognozēm.

"Rīgas siltums" cer, ka pozitīvās ziņas par siltumenerģijas tarifu pazemināšanos mazinās bažas apmaksāt rēķinus par siltumu šīs apkures sezonas laikā.

Kā aģentūrai LETA norādīja Rence, siltumenerģijas tarifs rīdziniekiem ir galvenokārt atkarīgs no gāzes cenām - tā veido 83% no kopējām izmaksām. Tādējādi plānot iespējamo maksu par siltumu var, pamatojoties uz "Latvijas Gāzes" prognozētajām gāzes cenām.

Žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas 2008.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" RS ar uzņēmuma vērtību 52,66 miljoni latu ierindojas 39.vietā, bet 2007.gada pētījumā RS ar uzņēmuma vērtību 40,89 miljoni latu ierindojās 55.vietā.

Latvijā

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.

Svarīgākais