Rīgas pašvaldības policijai piešķirs pusmiljonu latu

© f64

Lai noturētu Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieku atalgojumu esošajā līmenī, Rīgas dome (RD) budžetā nolēmusi papildus atvēlēt pusi miljona latu.

Par šo naudu galvaspilsētas kārtībsargu vajadzībām iegādās arī jaunas automašīnas un formastērpus. Rīgas mērs Nils Ušakovs uzsver, ka RPP ir prioritāte, kurai līdzekļus netaupīs.

RPP ir viena no retajām iestādēm, kurā nav brīvu štata vietu. Galvaspilsētas policijā strādā 856 kārtībsargi – 98% no pilna komplekta. RPP priekšnieks Jānis Geduševs gan norāda, ka policistu nav pietiekami daudz un darbinieku skaitu varētu palielināt vēl par pāris simtiem. Proti, no Ķengaraga, Bolderājas un citu rajonu iedzīvotājiem tiek saņemti lūgumi nodrošināt biežāku patrulēšanu, taču pagaidām finanses jaunu brigāžu nodrošināšanai nepietiek.

Lai noturētu atalgojumu esošajā līmenī, RD nolēmusi RPP papildus piešķirt pusi miljona latu. No šīs naudas maksās par virsstundām svētkos un brīvdienās, kā arī iegādāsies formastērpus un divas jaunas patruļas automašīnas. Savukārt par 70 000 latu būvēs glābšanas staciju Bolderājā.

Šovasar pilotprojekta ietvaros RPP patrulēšanai paredzēts izmantot arī velosipēdus un segvejus vai elektromobiļus, ja vien tie būs pieejami par saprātīgu cenu.

J. Geduševs uzsver, ka galvenās vasaras prioritātes ir trokšņotāji un huligāni, – pērn RPP par huligāniskām izdarībām aizturējusi 522 personas. Tiesa, nesakārtotās likumdošanas dēļ pašvaldības policisti tām nevar izrakstīt administratīvā pārkāpuma protokolu, un pārkāpējus nākas vest pie kolēģiem Valsts policijā. «Mēs nevaram atļauties vienkārši tērēt benzīnu. Neredzu problēmu, ja šo funkciju varētu veikt pašvaldības policisti,» saka J. Geduševs. Ierosinājums paplašināt RPP pilnvaras jau nosūtīts Iekšlietu ministrijai.

Pašvaldības policisti sola arī rūpīgāk uzmanīt trokšņainos krodziņus un alus dārzus.

Svarīgākais