Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā ierodas augsti viesi no Brēmenes

© Oksana Džadana/f64

Rīgā no 20. līdz 22. februārim viesosies Brēmenes parlamenta prezidente Antje Grotere (Antje Grotheer) ar pavadošo delegāciju, lai veicinātu pilsētu savstarpējo sadarbību, informē Rīgas dome.

Vizītes laikā Rīgā Antje Grotere tiksies ar Rīgas vicemēri Lindu Ozolu, Rīgas pilsētas izpilddirektoru Jāni Langi, Saeimas priekšsēdētāja biedri Zandu Kalniņu-Lukaševicu, kā arī Rīgas pašvaldības institūciju pārstāvjiem, lai pārrunātu Rīgas un Brēmenes sadarbības veicināšanu tādās jomās kā jaunatnes iesaiste politikas veidošanas procesos, zaļas un ilgtspējīgas politikas attīstība un investīciju piesaiste. Vizītes laikā Brēmenes parlamenta prezidente apmeklēs arī Rīgas atbalsta centru Ukrainas iedzīvotājiem un tiksies ar Bērnu slimnīcas fonda vadību.

Antje Grotere par Brēmenes parlamenta prezidenti ievēlēta 2023. gada 29. jūnijā. Viņa ir pirmā parlamenta prezidente, kas šo amatu ieņem otro reizi. Pašreizējā sasaukumā viņa ir ES Reģionu komitejas locekle, Turcijas darba grupas vadītāja. Darbojas arī Eiropas Pilsonības, pārvaldības, institucionālo jautājumu un ārējo attiecību komisijā (CIVEX), kā arī Sociālās politikas, izglītības, nodarbinātības, pētniecības un kultūras komisijā (SEDEC) un Ukrainas darba grupā.

Brēmene ir Rīgas sadraudzības pilsēta jau gandrīz 40 gadus. Sadraudzības līgums starp abām pilsētām parakstīts 1985. gada 15. februārī. Rīga un Brēmene sadarbojas ostu saimniecības, vides aizsardzības, kultūras, sporta, uzņēmējdarbības, investīciju piesaistes, sociālajā, veselības aizsardzības un citās jomās.