Kara Ukrainā otrajā gadadienā pie Krievijas vēstniecības notiks vairāki protesta pasākumi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā pie Krievijas vēstniecības notiks vairāki protesta pasākumi, skaidro Rīgas dome.

Parkā iepretim Krievijas vēstniecībai dažādos laikos vairāki pasākumu rīkotāji ir pieteikuši pasākumus, piemēram, pasākumu pieteikusi biedrība "Nacionāldemokrāti", kā arī ir pieteikts Ukrainas atbalsta biedrības pasākums.

Kā informē biedrība "Nacionāldemokrāti", tā rīkos protesta akciju plkst.12. Tās mērķis ir izrādīt solidaritāti un paust atbalstu Ukrainas tautai un karavīriem cīņā pret okupantiem, nosodīt Krievijas agresiju un tās pastrādātos kara noziegumus, kurus tā pret ukraiņiem veic kopš 2014.gada. Protesta akcija turpināsies līdz plkst. 20.

Jau ziņoām, ka šajā dienā arī citviet Rīgā notiks dažādi Ukrainas atbalsta pasākumi, viens no centrālajiem būs mītiņš "Kopā līdz uzvarai", kas notiks pie Brīvības pieminekļa plkst.12.30.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.