Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Tērēs gandrīz miljonu eiro darbam ar jaunatni Rīgā

© Pixabay

Rīgas pašvaldība darbam ar jaunatni šogad plāno tērēt 980 000 eiro, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Finansējums paredzēts ielu darbam ar jaunatni, kā līdzfinansējums pašvaldībai nozīmīgiem projektiem darba ar jaunatni jomā, neformālās izglītības programmām, jauniešu līdzdalības budžeta pilotprojektam un papildu finansējumam nometnēm, tostarp nometnēm bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Jauniešu līdzdalības budžeta pilotprojekta īstenošana tika sākta pērn, izmēģinot Rīgā "Erasmus+" projekta "Līdzdalības budžeti jaunatnes jomā, veicinot jauniešu iespējas ar lielo datu palīdzību (YUPAD)" izstrādāto metodoloģiju. 2023.gada augustā īstenoto darbnīcu laikā tika izstrādātas četras jauniešu idejas, no kurām divu ideju īstenošana turpināsies arī šajā gadā.

2024.gadā paredzēts papildu finansējums nometņu organizēšanai, tostarp nometnēm bērniem ar funkcionāliem traucējumiem - 103 000 eiro. Plānots sniegt līdzfinansējumu 63 nevalstisko organizāciju rīkotajām nometnēm, kurās pavasara, vasaras un rudens brīvdienās varēs piedalīties vairāk nekā 1900 bērni un jaunieši.

Līdztekus tam būtiski pieaugs pašvaldības apmaksāto nometņu, kas domātas bērniem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem, skaits. Vasarā plānots nodrošināt bezmaksas dienas nometnes 120 bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un diennakts nometnes 40 bērniem.

Pašvaldība turpinās finansiāli atbalstīt izglītības iestāžu rīkotās nometnes izglītojamo brīvdienās. Kopā skolu, bērnu un jauniešu centru, sporta skolu un mūzikas un mākslas skolu nometnēm paredzēts finansējums 506 000 eiro.

Šovasar pašvaldība finansēs nevalstisko organizāciju īstenotās bezmaksas brīvā laika aktivitātes pilsētā, kam atvēlēti vairāk nekā 60 000 eiro. Finansējums tiks sniegts fizisko un radošo aktivitāšu, ar pilsētas izzināšanu saistīto aktivitāšu, mobilā jaunatnes darba un citām aktivitātēm.

Kā ziņots, pašvaldības budžeta ieņēmumi šogad plānoti 1,354 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - vairāk nekā 1,545 miljardu eiro apmērā. Budžeta tēriņu starpību 191 miljona eiro apmērā plānots finansēt no budžeta atlikuma un aizņēmumiem.

Vislielākā izdevumu sadaļa - 35% jeb 547,4 miljoni eiro - atvēlēti izglītībai, 24% jeb 378,9 miljoni eiro - ekonomiskajai darbībai, bet 13% jeb 195,2 miljoni eiro - sociālajai aizsardzībai.