Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aicina uz ukraiņu un latviešu saliedēšanās pasākumiem Rīgā

© Kaspars Krafts / F64

Biedrība "Tavi draugi" februārī aicina Rīgā mītošos dažādu paaudžu ukraiņus un citu tautību Latvijas iedzīvotājus apmeklēt daudzveidīgus saliedēšanās pasākumus, ziņo aģentūra LETA.

Ar Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra atbalstu "Tavi draugi" īstenotā projekta "Zini vairāk, vari vairāk" laikā galvaspilsētā dzīvojošajiem ukraiņiem ir iespējas attīstīt savas radošās prasmes, iepazīt Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu un satikties ar latviešiem. Lai veicinātu ukraiņu iekļaušanos Latvijas darba tirgū, regulāri tiek rīkotas plaši apmeklētas lekcijas - semināri par datu aizsardzību, patērētāju tiesību aizsardzību, darba tiesībām, runas un komunikācijas prasmju attīstīšanu, uzņēmējdarbību un nodokļiem.

Grundštoka norāda, ka saliedēšanās pasākumi ir daļa no mūsu biedrības ikdienas darba un sniegtā atbalsta. Viņa atgādina, ka paralēli praktiskas palīdzības sniegšanai un ziedojumu vākšanai Ukrainas armijai un civiliedzīvotājiem, aizvadītajā vasarā tika atklāta viesistaba "Творчі зустрічі" (no ukraiņu valodas - radošas tikšanās). Tajā ikvienam ir iespēja mājīgā atmosfērā sanākt kopā, sarunāties, izpaust talantus un apgūt ko jaunu.

"Šī koncepta ietvaros arī īstenojam projektu "Zini vairāk, vari vairāk", jo esam novērojuši, ka ukraiņi vēlas Latvijā pavadīto laiku izmantot lietderīgi, strādājot, mācoties un pilnveidojot savas prasmes un iemaņas," viņa skaidroja.

Kopš 2023.gada oktobra "Zini vairāk, vari vairāk" aktivitātēs iesaistījušies vairāk nekā 300 ukraiņu un dažādu tautību Latvijas iedzīvotāju.

Paredzēts, ka šo sestdien, 10.februārī, plkst.16.30 notiks "Zini vairāk, vari vairāk" gleznošanas meistarklase, bet svētdien, 11.februārī, no plkst.16.30 visiem interesentiem ir iespēja piedalīties galda spēļu vakarā ar ukraiņu, latviešu un visā pasaulē populārām galda spēlēm, piemēram, šahu, kāršu, stratēģijas spēlēm un citām.

Nākamajā nedēļas nogalē, 16.februārī, plkst.16 plānota T-kreklu apgleznošanas meistarklase.