Rīgā izsludina līdzfinansējuma konkursu kultūras un mākslas pasākumiem

© Kaspars Krafts/MN

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludinājis līdzfinansējuma konkursu privātpersonu organizētajiem kultūras un mākslas nozares pasākumiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt komersantu, biedrību vai nodibinājumu organizētu Rīgas pašvaldībai nozīmīgu projektu īstenošanu vizuālajā mākslā, mūzikā, teātra mākslā, dejā, grāmatniecībā, kā arī nekomerciālus audiovizuālos darbus un starpdisciplinārus projektus.

Pašvaldība plāno atbalstīt mākslinieciski augstvērtīgus, inovatīvus un sabiedriski nozīmīgus kultūras un mākslas nozares pasākumus, kā arī pasākumus, kas veicina saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstību, kā arī atspoguļo un iekļauj Ukrainas tematiku Latvijai un Rīgai nozīmīgos kultūras notikumos.

Tāpat plānots atbalstīt pasākumus, kas pauž Eiropas vērtības saistībā ar Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā divdesmitgadi, bērnu un jauniešu pasākumus un laikmetīgās mākslas pasākumus.

Projektu pieteikumi iesniedzami elektroniskā formātā līdz 13.februārim.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais