Tuvākajos gados lidosta "Rīga" būtiski mainīsies, sola lidostas pārstāvji

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" vadība šodien preses konferencē informēs par attīstības plāniem un jauno zīmolu, informē lidostas pārstāvji.

Preses konferencē piedalīsies lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa un SIA "Asketic" līdzdibinātājs un grafiskais dizainers Miķelis Baštiks.

Preses konference notiks šodien plkst.11 lidostas "Rīga" VIP centrā.

Lidostā norāda, ka tuvākajos gados lidosta "Rīga" būtiski mainīsies, izbūvējot jaunu pasažieru termināli un ar to saistīto transporta infrastruktūru.

Kompānijas vidējā termiņa vīzija ir ap lidostu attīstīt jauna tipa pilsētu ar mērķi veidot lidostu par vēl nozīmīgāku reģiona ceļošanas centru. Tādējādi mērķa sasniegšanai šogad lidosta sāks jaunā pasažieru termināļa būvniecību un arī lidostas pilsētas koncepta iedzīvināšanu, kā arī nākotnes vīziju iezīmēs uzņēmuma jaunais zīmols, skaidro kompānijā.

Jau ziņots, ka 2023.gada februārī noslēdzās lidostas "Rīga" konkurss par jauna zīmola un vizuālās identitātes izstrādi, kurā kopumā pieteicās astoņi pretendenti. Tostarp "Asketic" piedāvātā līgumcena bija 92 607 eiro.

Kompānijas "Asketic" apgrozījums 2022.gadā bija 381 769 eiro, kas ir par 8,1% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 2,1 reizi - līdz 55 966 eiro. Kompānija reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2848 eiro. "Asketic" īpašnieki vienādās daļās ir Krišjānis Jukumsons-Jukumnieks un Baštiks.

Jau vēstīts, ka lidostā "Rīga" pagājušajā gadā apkalpoti kopumā 6,63 miljoni pasažieri, kas ir par 23% vairāk nekā 2022.gadā, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā pirms Covid-19 pandēmijas.

Lidosta "Rīga" 2023.gada deviņos mēnešos strādāja ar 54,512 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa pieauga par 72% - līdz 5,268 miljoniem eiro.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Latvijā

Šonakt plaši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) spēki bija iesaistīti ugunsgrēka dzēšanā Jāņa Asara ielā, Rīgā, kur dega vairākas ēkas, kā arī pagalmā esošie transportlīdzekļi - vieglās automašīnas un motocikls, aģentūru LETA informēja dienestā.

Svarīgākais