Sākas koru, kokļu un vokālo ansambļu skates

Lai sekmētu dziedāšanas un muzicēšanas tradīciju tālākattīstību un novērtētu Rīgas amatierkolektīvu darbību iepriekšējā sezonā, nedēļas nogalē norisināsies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīkotie Rīgas koru, koklētāju un vokālo ansambļu skates koncerti.

Šogad Koru mēneša skatēs piedalās 85 Rīgas koru kolektīvi. Skates sāksies 2. aprīlī Latvijas Universitātes Lielajā aulā, kur trīs koncertos savu sniegumu klausītāju vērtējumam nodos Rīgas jauktie kori. Nākamajā dienā, 3. aprīlī, koru skates turpināsies Rīgas pilsētas 2. ģimnāzijā, izvērtējot senioru un jaukto koru sniegumu. Savukārt 8. aprīļa vakarā visi aicināti uz Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kora un jauniešu kora „Accolada” koncertu, bet 9. aprīlī LU aulā uzstāsies vīru kori, kā arī jauktie kori, kas savu meistarību demonstrēs arī nākamajā dienā. Koncerti LU aulā noslēgsies ar sieviešu koru uzstāšanos.

2. aprīlī plkst. 16.00 Rīgas kultūras centrā „Iļģuciems” muzicēs trīspadsmit Rīgas kokļu ansambļi. Skatē – koncertā piedalīsies 130 koklētāju no Rīgas pašvaldības kultūras iestādēm, mūzikas un mākslas skolām. To vidū tādas tradīcijām bagātas grupas kā „Austriņa”, „Spārīte”, „Teiksma” un „Kārta”. Muzicēs arī jaunākie – „Pūt, vējiņi”, „Cantata”, „Zeltskariņi”, „Liepa” un citi. Katra ansambļa programmā izvēlēti spilgtākie un interesantākie šīs sezonas skaņdarbi, jo koncertā būs arī žūrija, kura vērtēs katra ansambļa sniegumu izvēles programmā.

3. aprīlī Jāzepa Mediņa 1. Rīgas mūzikas skolā notiks Latvijas vokālo ansambļu konkursa II kārta. Konkursa koncertā plkst.12.00 uzstāsies Rīgas pilsētas bērnu un senioru vokālie ansambļi. Plkst.15.00 piedalīsies pieaugušo vokālie ansambļi un mazākumtautību kolektīvi. Savukārt vakarā, plkst. 18.00 uzstāsies ansambļi, kuri tiks vērtēti pusprofesionālo vokālo ansambļu kategorijā. Koncertos piedalīsies arī ansambļi no Ogres, Salaspils un Jaunolaines.

Svarīgākais