Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā apkure kļūs nedaudz lētāka

© f64.lv, Kaspars Krafts

AS "Rīgas siltums" 8.janvārī iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jauno siltumenerģijas tarifa projektu - 87,52 eiro/MWh bez PVN, kas ir par 0,05 eiro mazāks nekā spēkā esošais siltumenerģijas tarifs.

Siltumenerģijas tarifa projekts iesniegts, balstoties uz izmaiņām tarifa pastāvīgajā daļā.

Siltumenerģijas tarifs sastāv no mainīgās daļas (kurināmā un pirktās siltumenerģijas izmaksas) un pastāvīgās daļas (citas izmaksas), un biežāk siltumenerģijas tarifs tiek mainīts kurināmā un pirktās siltumenerģijas cenu svārstību rezultātā.

"Rīgas siltums" 2023.gadā četras reizes samazināja siltumenerģijas tarifu, veicot izmaiņas tarifa mainīgajā daļā. Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, mainoties iepirktās siltumenerģijas un šķeldas cenām, nekavējoties tika pārskatīts siltumenerģijas tarifs. Siltumenerģijas tarifā galveno apjomu veido mainīgā daļa - dabasgāzes, šķeldas un pirktās siltumenerģijas izmaksas.

Uzņēmums aktīvi turpina strādāt Zaļā kursa ietvaros. Stratēģiskie soļi paredz atjaunojamo energoresursu un atlikuma siltuma plašāku izmantošanu, kā arī inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu, kas veicina centralizētās siltumapgādes konkurētspēju un zemāku siltumenerģijas tarifu Rīgā.

Jauno iesniegto siltumenerģijas tarifu, kas varētu stāties spēkā 2024.gada 1.jūnijā, vēl vērtēs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.