Renovētā mājā atrod senu laikrakstu

Veicot ēkas renovācijas darbus ēkā Krāsotāju ielā 12 tika atrasts 1891. gadā izdotas avīzes „Baltijas Vēstnesis” fragments. Pārsteidzoši, ka avīzes lapiņa ir ļoti labi saglabājusies, salasāmi ir ne tikai virsraksti, bet arī teksti, kas rakstīti vecajā drukā.

Laikraksta fragments rūpīgi ierāmēts un izvietots Austrumu izpilddirekcijas telpās.

„Baltijas Vēstnesis” bija politisks, sabiedrisks un literārs Latvijas dienas laikraksts - pirmais laikraksts latviešu valodā, viens no vecākajiem un nozīmīgākajiem latviešu pilsoniskajiem preses izdevumiem. "Baltijas Vēstnesis" iznāca Rīgā no 1868. - 1906. gadam un 1917. -1920. gadam.

Ēkas renovācija notiek projekts „Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana" ietvaros.

Jau ziņots, kaprojekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālo atbalstu, tā ietvaros veiks ēkas Krāsotāju ielā 12 restaurāciju, rekonstrukciju un labiekārtošanu, kā arī ielu norāžu un vēsturisko ēku numuru, tūrisma stendu un novērošanas kameru uzstādīšanu visā Grīziņkalna apkaimē. Līdz ar projekta ieviešanu paredzēta Grīziņkalna apkārtnes sakārtošana un drošības uzlabošana, padarot šo pilsētas apkaimi pievilcīgāku tās iedzīvotājiem un viesiem.

Projekta kopējās izmaksas ir 422 282,- lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonds finansē 65%, Rīgas domes līdzfinansējums ir 35% Projektu plānots pabeigt 2012. gadā.