Ameriks "Rīgas siltumam" rosinās ziedot 840 000 latus maznodrošināto rīdzinieku atbalstam

Šodien AS „Rīgas siltums” akcionāru sapulcē Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, Rīgas pašvaldībai piederošo akciju turētāja pārstāvis Andris Ameriks rosinās AS „Rīgas siltums” akcionāriem lemt par 840 000 latu lielu dāvinājumu biedrībai „Latvijas Pašvaldību savienība”, lai sniegtu sociālu atbalstu ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, kas dzīvo Rīgā.

Saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" kapitālsabiedrība dāvināšanai (ziedošanai) drīkst atvēlēt ne vairāk par 20 procentiem no iepriekšējā pārskata gada peļņas.

Kapitālsabiedrība drīkst dāvināt (ziedot), ja vienlaikus pastāv šādi nosacījumi - dāvinājums (ziedojums) paredzēts kultūras, mākslas, zinātnes, izglītības, sporta, vides vai veselības aizsardzības, kā arī sociālās palīdzības veicināšanai, pastāv iespēja kontrolēt dāvinājuma (ziedojuma) izlietošanu, attiecīgā kapitālsabiedrība dāvināšanas (ziedošanas) brīdī ir samaksājusi valstij vai pašvaldībai visus nodokļus un darbiniekiem izmaksājusi algas un attiecīgā kapitālsabiedrība iepriekšējā pārskata gadā ir strādājusi ar peļņu.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais