Piemiņas ugunskura iekuršanā godinās cilvēkus, kuri nesuši savas valsts brīvības ideju un neaizskaramību

© MN

Rīgā, laukumā pie Leļļu teātra, šodien notiks piemiņas ugunskura iekuršana, lai kopā ar bērniem godinātu to cilvēku piemiņu, kuri dažādos Latvijas vēstures laikos domās un darbos nesuši savas valsts brīvības ideju un neaizskaramību, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Agnese Oliņa.

Ugunskura iekuršana paredzēta no plkst.15.30 līdz plkst.17 starp režisora Valtera Sīļa diviem iestudējuma "Sibīrijas haiku" laikiem - plkst.14 un plkst.17. Iestudējums vēsta par deportāciju tēmu papīra animācijas tehnikā uz sarunu aicinās ģimenes ar bērniem un jauniešiem.

Rakstnieces Jurgas Viles un ilustratores Linas Itagaki grafiskais stāsts "Sibīrijas haiku" lasītājiem, iespējams, ir pazīstams no tāda pašu nosaukuma komiksu grāmatas, kas attēlo lietuviešu zēna Aļģa un viņa ģimenes izsūtījuma pieredzi.

Izdevniecības "Liels un mazs" grāmata Daces Meieres tulkojumā Latviju sasniedza 2020.gadā. Režisors Sīlis šo materiālu izvēlējies par pamatu izrādei, kas ar multimediālas valodas palīdzību pārnesīs Aļģa stāstu teātra formātā. Lomas iestudējumā atveidos Rihards Zelezņevs, Elīna Bojarkina, Baiba Vanaga, Artūrs Putniņš un Kristīna Varša.

Iestudējums veidots reāllaika papīra animācijas tehnikā. Lai to īstenotu, režisora uzdevumā radošajā komandā pulcējušies mākslinieks Uģis Bērziņš, videomākslinieks Toms Zeļģis un komponists Gatis Krievāns.

Svarīgākais