Rīgā aicina vēl pieteikties pārtikas pabalstam

Līdz 31. martam Rīgas Sociālais dienests vēl pieņem iesniegumus par pabalsta piešķiršanu pārtikas iegādei.

Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice stāsta, ka šā pabalsta mērķis – sniegt vienreizēju materiālu palīdzību pārtikas iegādei cilvēkiem, kuri deklarējuši dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas. Pabalsta apmērs vienai personai ir 30 latu.

Pabalsta saņemšanai var pieteikties ģimenes, kurās ir bērns invalīds vai ar celiakiju slimojošs bērns, kuram nav noteikta invaliditāte un kas saņem valsts atbalstu; pensionāri, kas saņem valsts vecuma pensiju, invaliditātes pensijas un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēji, ja viņi dzīvo atsevišķi vai ģimenē, kurā nav nevienas darbspējīgas personas, un ja ģimenes pēdējo trīs mēnešu vidējie ienākumi nepārsniedz katram ģimenes loceklim mēnesī 180 latu; valsts vecuma pensijas, invaliditātes pensijas un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēji, kas dzīvo ģimenē, kurai noteikts trūcīgas ģimenes statuss.

Ar iesniegumu jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā līdz 2011. gada 31. martam. To var darīt pabalsta pieteicējs vai viņa likumīgais pārstāvis. Jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jāiesniedz pieteikums, jāaizpilda un jāparaksta iztikas līdzekļu deklarācija, ja esošā deklarācija nav spēkā. L. Brice norāda, ka Rīgas Sociālā dienesta darbinieks palīdzēs noformēt iesniegumu, ja tas tiek pieteikts mutiski, un pabalsta pieteicējam tas jāparaksta. Kopā šim mērķim no pašvaldības budžeta plānots finansējums 772 200 latu apjomā. No 2010. gada 1. decembra līdz 2011. gada 28. martam pabalstu pārtikas iegādei saņēmuši 25 300 rīdzinieku, kopumā izmaksāti 759 000 latu.

Svarīgākais