Sestdien Rīgā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

© Pexels.com

Sestdien Rīgā vienstāva dzīvojamās mājas ugunsgrēkā bojā gājis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts plkst.8.21. Degusi māja 100 kvadrātmetru platībā (m2).

Tāpat aizvadītajā diennaktī dzēsti vairāki ugunsgrēki. Sestdien plkst.7.02 VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Jaunbērzes pagastu, kur dega šķūnis 150 m2 platībā.

Plkst.19.33 tika saņemts izsaukums uz Alūksnes novada Zeltiņu pagastu, ka gultā deg sega 0,5 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Notikumā cieta cilvēks.

Plkst.20.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Engures pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 40 m2 platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus ugunsgrēkā cieta glābējs, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē. Notikumā strādāja arī Engures un Smārdes brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējuma ugunsdzēsēji.

Plkst.22.21 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Skaistas pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka 300 m2 platībā. No ēkas tika izglābtas 40 govis.

Neilgi pirms pusnakts tika saņemts izsaukums, ka Rīgā, piecu stāvu dzīvojamā mājā dega bēniņi 500 m2 platībā. No ēkas pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies 20 cilvēki.

Plkst.4.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Salgales pagastu, kur deg divstāvu dzīvojamā māja 300 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Īsi pēc plkst.7 ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd dzēšanas darbi notikuma vietā turpinās.

Aizvadītajā diennaktī saņemti 16 izsaukumi, kur māju dūmvados deguši sodrēji.

Šorīt īsi pirms plkst.8 VUGD saņēma izsaukumu uz Juglas ezeru Rīgā, kur desmit metrus no krasta ledū ielūzis cilvēks. Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas dēli, piekļuva pie cilvēka un viņu izglāba un nogādāja krastā, kur nodeva mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 60 izsaukumus, no tiem - 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem un vēl 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais