Latvijas Radio ēkā deg studija; pārtraukti ētera raidījumi [papildināts 15:54]

© Kaspars Krafts/MN

Latvijas Radio ēkā piektdien sadūmojuma dēļ notiek darbinieku evakuācija un ētera raidījumi pārtraukti līdz drošai pārraižu atsākšanai, tviterī vēsta Latvija Radio.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūrai LETA apliecināja, ka plkst.13.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Doma laukumu, kur astoņstāvu sabiedriskā ēkā bija izveidojies sadūmojums.

Patlaban glābēji pārmeklē ēku, lai konstatētu sadūmojuma cēloni, un notiek cilvēku evakuācija no tās.

Delfi informē, ka Latvijas Radio 5 producents Toms Putniņš ziņo, ka pēc visa spriežot, deg 3. studija, kas šobrīd tiek remontēta.

Degšanas iemesli nav zināmi, taču redzams, ka ugunsdzēseji ar šļūtenēm dzēš.

Latvijas Radio ir skaidrs plāns, kā rīkoties ārkārtas situācijās, tai skaitā darbības nepārtrauktības plāns, komentējot šodien ilgstošo ētera raidījumu pārtraukumu un iespējamos riskus valsts apdraudējuma gadījumā,

aģentūrai LETA sacīja LR pārstāve Liene Pālēna.

Viņa norādīja, ka šodien plānotā programma ēterā neskanēja, jo visi Latvijas Radio darbinieki tika evakuēti, taču ārkārtas situācijā apraide tiktu nodrošināta.

"Ārkārtas situācijās tiek nodrošināta alternatīva apraide. Tomēr ugunsgrēks Latvijas Radio ēkā nav valsts mēroga ārkārtas situācija. Šajā gadījumā Latvijas Radio bija svarīgi rūpēties vispirms par savu darbinieku drošību, veicot evakuāciju," sacīja Pālēna.

Jau ziņots, ka LR ēkā sadūmojuma dēļ notiek darbinieku evakuācija un ētera raidījumi pārtraukti līdz drošai pārraižu atsākšanai.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.