Rīgas mērs Ušakovs dod mājienu par Pulka orientāciju

© Kristaps Kuhaļskis F64

Mikroblogošanas tīklā Twitter jeb čivinātavā cilvēki pauž dažādas interesantas domas un iesaistās diskusijās. Vienā no tādām nesen ieslīga Rīgas mērs Nils Ušakovs ar opozīcijā esošo domes deputātu Olafu Pulku.

Laikam jau mūžīgais kritizētājs Rīgas domes deputāts Olafs Pulks ar savu «čivināšanu» mēru Nilu Ušakovu bija pamatīgi nomocījis, tāpēc opozicionāram mikroblogošanas tīklā Twitter tika veltīta šāda piezīme: «95% no tvirtiem Olafs Pulks turpina veltīt man. Vai tas nozīmē, ka viņš nav atmetis cerības tikt uzaicinātam uz romantiskām vakariņām?» Jāsaka, diezgan konkrēts mājiens...

Papētot Pulka «čivinātavu», jāatzīst, ka mēra teiktajam ir zināms pamats – tie nav gluži 95%, bet tuvu tiem gan. «Arhitektu savienība protestē pret Ušakova rīcību arhitekta biroja un Dripes lietā: Ušakovs taču teicās ņemt vērā sabiedrības domas, lai pilda», «@nilushakov – kāpēc angliski rakstīts? Latviski neprotam vai negribam?», «ierosinu visstingrākajam mēram vēsturē arī uzgleznot vislielāko portretu eksmēru galerijā», «re, cik Ušakovs nadzīgs par būvniecību Arkādijā», «Ušakovs intervijā BNS klaji diskriminē invalīdus, prasu tiesībsargam šādas rīcības izvērtējumu» utt., u. tjpr. – Pulka profils gluži vai ņirb no Rīgas domes priekšsēdētājam veltītiem tekstiem.

Pulks sarunā ar »VZ« izklausījās gluži vai apmulsis: «Varbūt es neesmu klasiskākais no«tviterotājiem», jo tur mēģinu pateikt arī politiskas lietas. Taču nekad neesmu domājis kaut ko personīgu, viņš ir pārpratis [ierakstu] būtību. Romantiskas vakariņas – tas ir kļūdains viņa pieņēmums, jo es šos ierakstus neesmu veltījis viņam kā Nilam Ušakovam, bet kā Rīgas domes priekšsēdētājam, kā amatpersonai.» Savukārt Ušakovs, »VZ« lūgts sīkāk komentēt Pulkam adresēto ierakstu, bija lakonisks: «Visu, ko es gribēju pateikt, es uzrakstīju savos «tvitos»...»

Svarīgākais