Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nākamnedēļ "Gaiļezerā" asinis ziedot nevarēs

© f64.lv, Oļesja Sokolova

Nākamnedēļ, no 27.decembra līdz 29.decembrim, Valsts asins donoru centra ziedošanas vieta "Gaiļezers" būs slēgta, liecina centra paziņojums sociālajos tīklos.

Donori asins pieņemšanas vietā Hipokrāta ielā 2 tiks gaidīti 2024.gada 2.janvārī.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka pārējās pastāvīgās ziedošanas vietas minētajā laika periodā darbosies. Līdz ar to VADC gaidīs donorus Rīgā, Sēlpils ielā 9, Brīvības bulvārī 32, Kurzemes filiālē - Liepājas slimnīcā (pēc iepriekšēja pieraksta), Latgales filiālē - Rēzeknes slimnīcā, Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu Asins sagatavošanas nodaļās - Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Asinis var ziedot, ja donors atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem un ja pēdējo 14 dienu laikā nav bijis saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar Covid-19.

Donoram līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam - pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. Bez personu apliecinoša dokumenta donorus nepieņem. Lai saņemtu kompensāciju, ir nepieciešams bankas konta numurs.