Pie Akmens tilta priekšroka būs pa 11.novembra krastmalu braucošajiem

Pie Akmens tilta priekšroka būs pa 11.novembra krastmalu braucošajiem, informēja Rīgas pašvaldībā.

Sestdien, 10.oktobrī, 11.novembra krastmalā pie Akmens tilta tiks nomainīti nepieciešamie ceļu satiksmes organizācijas līdzekļi, lai noteiktu priekšroku pa 11.novembra krastmalu braucošajiem transportlīdzekļiem.

Pa Kaļķu ielu braucošajiem turpmāk būs jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa 11.novembra krastmalu.

Ceļa zīmju demontāžas un jaunu ceļa zīmju uzstādīšanas darbus veiks SIA "Rīgas luksofors". Kopumā jaunās satiksmes organizācijas ieviešanai nepieciešams demontēt piecas ceļa zīmes un uzstādīt 13 jaunas ceļa zīmes.

Būs nepieciešams noņemt arī esošo ceļa horizontālo apzīmējumu aptuveni 100 kvadrātmetru apjomā un uzklāt jaunu, atbilstošu jaunajai satiksmes organizācijai.

Jaunās satiksmes organizācijas shēmas izstrāde tika uzsākta augustā pēc tam, kad Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija pieņēma lēmumu pirms trolejbusu kontakttīklu izbūves novirzīt trolejbusu satiksmi pa jaunizbūvēto tramvaja sliežu ceļu 11.Novembra krastmalā.

Jaunās shēmas izstrāde un saskaņošana tika pabeigta līdz septembra beigām, un līdz oktobra sākumam tika rasts arī nepieciešamais finansējums ceļa zīmju un ceļa horizontālā apzīmējuma nomaiņai.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais