Brīdina par briesmām uz ledus un aicina uz atklāto treniņu Ķīšezerā

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) brīdina par bīstamību atrasties uz trauslā ledus un sestdienās aicina apmeklēt atklātos ūdenslīdēju-glābēju treniņus Ķīšezerā.

Ledus kušanas laikā RPP ūdenslīdēji un glābēji savos regulārajos treniņos kā vērotāju aicina piedalīties ikvienu, kuru interesē drošība uz ūdens, glābēju darbs un padoms, kā rīkoties pašam, nonākot ekstremālā situācijā vai kā rīkoties, kad palīdzība nepieciešama kādam ledū ielūzušam līdzcilvēkam. RPP glābēju atklātie treniņi notiek sestdienās no pulksten 14.00 līdz 16.00 Ķīšezerā pie glābšanas stacijas „Ķīšezers”, Pāvu iela 16, Ķīšezeram pieejot no Mežaparka puses. Tuvākais pasākums, uz kuru Rīgas Pašvaldības policija aicina, notiks sestdien, 26. martā.

Pavasara laika apstākļos ūdenstilpēs strauji mainās ledus stāvoklis. It kā biezā ledus kārta joprojām klāj daļu ūdenstilpju, taču tā jo dienas kļūst poraināka un trauslāka. Tomēr tas neattur ziemas atpūtas cienītājus turpināt izklaides bīstamajos apstākļos, par ko ūdenstilpju apsekojumos pārliecinājās RPP glābēji. Apsekojot Ķīšezera, Juglas ezera, Vecdaugavas ūdeņus, arī Dambjapurva, Bābelītes ezeru un Velnezeru, RPP glābēji uzrunā zemledus makšķerniekus, brīdinot par ledus bīstamību, kā arī dala informatīvus materiālus ar atgādinājumiem par apdraudējumu un sekām, kādas iestājas, negadījumam notiekot. Sarunās ar makšķerniekiem glābēji informē par palīgrīkiem, kam jābūt līdzi, pavasarī kāpjot uz ledus, un kas negadījumā var paglābt ne tikai pašu, bet arī līdzās esošo. Bez glābšanas vestēm vai speciālajiem peldspēju nodrošinošiem apģērbiem, ikvienam makšķerniekam līdzpaņemtiem jābūt ledus irbuļiem jeb tautā sauktajiem „kaķiem”, kas ielūšanas gadījumā var palīdzēt izkļūt no ūdens.

Pārgalvīgie makšķernieki, uz ledus atrodoties, piesaista un iedrošina arī bērnus, kuru izklaides, slidināšanās un ledus kārtas biezuma pārbaudīšana var beigties bēdīgi, tādēļ RPP darbinieki ūdenstilpju tuvumā īpaši uzmana bērnus un aicina arī vecākus pievērst uzmanību bērnu brīvā laika pavadīšanas veidiem, uzraudzīt savu bērnu izklaides un atturēt no izpriecām uz ledus.

Latvijā

Rīgas Starptautiskais kino festivāls ("Riga IFF"), kas norisināsies no 17.oktobra līdz 27.oktobrīm, savā 11.sezonā paplašina klātienes seansu ģeogrāfiju un piedāvā filmu izlasi Rotko muzejā Daugavpilī, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Svarīgākais