Pašvaldība aicina rīdziniekus ziedot apģērbu un apavus bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem

© f64.lv, Nora Krevneva

Rīgas pašvaldība aicina rīdziniekus ziedot apģērbu un apavus, kā arī sarūpēt dāvanas bez pajumtes palikušajiem un maznodrošinātajiem rīdziniekiem, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Pašvaldībā atgādina, ka Ziemassvētki ir sirsnības piepildīts laiks, kad cilvēki cenšas sagādāt prieku saviem draugiem un tuviniekiem. Tādēļ pašvaldība aicina visus iedzīvotājus iekļaut svētku priekos arī tos līdzcilvēkus, kuriem trūkst tuvinieku vai sabiedrības atbalsta.

"Svētku laiks ir brīnišķīga iespēja pievērsties saviem kaimiņiem, īpaši tiem, kuri jūtas vientuļi vai nonākuši nelaimē. Aicinām ikvienu no mums izrādīt rūpes un siltumu saviem līdzcilvēkiem, iepriecinot ar nelielu dāvaniņu vai pasakot kādu labu vārdu, ko bieži gaida visvairāk. Kopā mēs varam padarīt šos Ziemassvētkus īpašus ne tikai sev, bet arī tiem, kuriem nepieciešams mūsu siltums un rūpes," mudina Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Pašvaldība aicina uz Rīgas patversmi nogādāt gan lietotus, tīrus sieviešu un vīriešu apģērbus. Savukārt patversmju un sociālo aprūpes centru iemītnieku dāvanu paciņas tiek mudināts pildīt ar mīkstiem saldumiem, šokolādi, medu, senioriem domātiem vitamīniem, piemēram, kalciju, magniju, zivju eļļu, multivitamīniem, kafiju un tēju paciņās.

Seniori arī priecāšoties par sienas un noplēšamiem kalendāriem, galda spēlēm, grāmatām, krustvārdu mīklām un dažādiem preses izdevumiem.

Patversmēs un sociālās aprūpes centros dzīvojošiem prieku sagādās arī apsveikuma kartītes ar laba vēlējumiem un sirsnīgiem sveicieniem.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais