Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par spīti kliedzieniem to nedarīt, sieviete no Akmens tilta ielec Daugavā

© Kaspars Krafts/F64

Pirmo vēsti par sievieti, kura plāno nolēkt no Akmens tilta Rīgā, operatīvie dienesti saņēma pulksten 10.45. Dažu minūšu laikā Krastmalā sastājās pašvaldības policijas darbinieki un ugunsdzēsēji glābēji. Vīri sakāpa laivās un brauca uz vietu, kur sieviete plānoja ielēkt. Diemžēl lēcienu novērst neizdevās, vēsta "Degpunktā".

Sieviete uz Akmens tilta margām stāvēja vairākas minūtes un šķietami centās sevi pierunāt spert liktenīgo soli. Garāmgājēji uztraukti klaigāja un centās mudināt svešinieci pārtraukt apdraudēt savu dzīvību. Kamēr sieviete minstinājās, ugunsdzēsēji jau bija paspējuši sagatavoties.

“Piebraucot tuvāk, autovadītājs pamanīja, ka sieviete jau stāv aiz margām, tāpēc nolēmām piebraukt tieši pie ūdens, lai uzreiz nolaistu laivu un, ja notiks nelaime, jau gaidīt lejā pie ūdens, lai uzreiz varētu cilvēku izglābt,” notikušo atstāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta 1. daļas vada komandiera vietnieks Aleksandrs Kutepovs.

Nelāgā priekšnojauta piepildījās. Par spīti tam, ka ugunsdzēsēji sēdēja laivā tieši zem sievietes potenciālās piezemēšanās vietas, viņa tomēr izlēma lēkt stindzinošajā upē.

Uz neilgu brīdi sievietes galva pakļuva zem ūdens, taču ugunsdzēsēji ātri vien sagrāba lēcēju aiz drēbēm un ar varu ievilka laivā.

Sieviete ne tikai pamatīgi nosala. Ūdenstilpi bija noklājis plāns ledus, kurš lūza sadursmes brīdī.

“NMPD mediķi sniedza tūlītēju palīdzību vienai cietušai personai, kura ar vairāku ķermeņa daļu traumām vēlāk tika nogādāta ārstniecības iestādē,” norāda NMPD pārstāve Laura Bērziņa.