Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas pašvaldības policija: Atkušņa laikā strādājam ar pilnu jaudu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Rīgas pašvaldības policija (RPP) atkušņa laikā strādā ar pilnu jaudu, komentējot neseno nāves gadījumu Rīgā no jumta krītoša ledus gabala dēļ, aģentūrai LETA sacīja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

"Policija strādā ar pilnu jaudu, proti, gan reaģē uz iedzīvotāju izsaukumiem, gan apseko namus pēc savas iniciatīvas," sacīja Sadovskis.

Komentējot RPP pieejamos mehānismus, Sadovskis skaidroja, ka viens no tiem ir pārkāpuma procesa uzsākšana, proti, policija sazinās ar apsaimniekotāju un informē par konstatēto pārkāpumu, pieprasot to iespējami ātrāk novērst. Konstatējot pārkāpumu, maksimālais sods fiziskām personām ir 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro.

Otrs mehānisms ir administratīvais akts, ko sastāda akūtā situācijā un kas uzliek par pienākumu notīrīt nama jumtu noteiktā termiņā. Ja prasība netiek pildīta, tad policija var piemērot naudas sodu līdz 5000 eiro.

Vienlaikus Sadovskis norāda, ka, ja pārkāpējs nereaģē un jumtu netīra, policija arī viņa vietā to izdarīt nevar.

Kopumā šajā ziemas sezonā līdz šodienai konstatēts 361 pārkāpums, kad no jumtiem nav notīrīts sniegs vai ledus. Savukārt par nenotīrītām bīstamām lāstekām konstatēti 370 pārkāpumi. Šos skaitļus gan nevar summēt, jo ir ēkas, kurām konstatēti abi pārkāpumi vienlaikus, skaidroja RPP pārstāvis.

Konkrētais nams, no kura krītošais ledus nāvīgi traumēja vīrieti, RPP redzeslokā nebija nonācis.

"RPP darbinieku uzdevumos ietilpst arī citi svarīgi pienākumi, piemēram, izsaukumi uz dzīvesvietām. Bet, cik vien varam, mēs veltām laiku arī jumtiem," sacīja Sadovskis.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange šonedēļ izsūtījis pašvaldības iestādēm uzdevumu īpaši pievērst uzmanību savu ēku jumtiem. Savukārt iedzīvotāji aicināti nekavējoties ziņot par nenotīrītiem ēku jumtiem, no kuriem krītošs sniegs un ledus apdraud gājēju drošību.

Jau ziņots, ka Rīgā, Latgales priekšpilsētā, no privātīpašniekam piederošas ēkas jumta krītoša ledus dēļ dzīvību zaudējis kāds vīrietis.