Decembrī uzsāks Šmerļa meža sakopšanu

© MN

SIA "Rīgas meži" decembrī sāks kopšanas darbus Šmerļa mežā starp Kvēles, Murjāņu un Malienas ielām, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Darbu mērķis ir saglabāt dabas vērtības un mežam raksturīgās priedes, atbrīvot mežu no invazīvām un attīstību traucējošām sugām, radīt estētisku ainavu ar dažādiem elementiem un veicināt meža dabisku atjaunošanos.

Kopšanu paredzēts veikt līdz 2024.gada pavasarim (izņemot putnu ligzdošanas laiku). Nākamā gada vasarā un rudenī meža apmeklētāju ērtībām plānots ierīkot atpūtas vietas, izvietojot soliņus. Savukārt, lai novērstu meža izbraukāšanu un atkritumu izgāšanu, uz atsevišķiem iebraucamajiem ceļiem plānots uzstādīt barjeras, kā arī mežā izvietot video novērošanas kameras.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku Mežaparks. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 21,35 miljonus eiro, bet peļņa sasniedza 2,14 miljonus eiro.