Linda Mūrniece atklāj, kas tagad notiek viesnīcā "Roma"

Viesojoties raidījumā "Nra.lv sarunas" bijusi iekšlietu un aizsardzības ministre, uzņēmēja Linda Mūrniece atklāj, ka lielāko daļu sava laika viņa pavada Vecpiebalgā.

Pēc aiziešananas no politikas viņa vairāk nekā 10 gadus vadīja viesnīcu "Roma". "Viesnīca "Roma" šobrīd ir slēgta un tajā notiek remonts," atklāj L. Mūrniece.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 2022. gada augustā Linda Mūrniece emocionālā ierakstā sociālajā vietnē "Facebook"pauda, ka kopā ar ģimeni, darbiniekiem un draugiem noņēma Hotel Roma karogu.

"Bija bezgala skaists, sirsnīgs un atmiņām pilns vakars. Bija asaras, smiekli un pārsteigumi. Plīsa trauki uz laimi un dažas stundas Romas lobijā bija kā senos laikos. Burzma un mūzikas skaņas līdz pat jumtam, jo muzicēja visi, kas šajos gados pie mums uzstājušies. Es atkal uzvilku priekšautu un apkalpoju kolēģus, kas daudzus gadus ikdienā agrāk apkalpoja mūsu viesus.
Tās bija skaistas atvadas Paldies visiem par šiem skaistajiem gandrīz desmit gadiem! " toreiz rakstīja L. Mūrniece.
Nepilnus divus gadus pirms tam - 2020. gada aprīlī viesnīca "Roma" bija spiesta atlaist darbiniekus, jo, lai gan Latvijā tapat kā citur pasaulē plosījās kovids un viesmīlības un izmitināšanas nozare bija teju paralizēta, Valsts ieņēmumu dienests (VID) neapstiprināja dīkstāves pabalsta izmaksu viesnīcai.

Pēc Mūrnieces paustā, pieteikumu par nodokļu parāda atmaksas grafiku uzņēmums VID iesniedza februārī, taču, iestājoties ārkārtējai situācijai, viesnīcas pieteikums tika noraidīts. Pēc Mūrnieces teiktā, VID pieteikumu nodokļu atmaksas grafikam noraidīja, pamatojoties uz to, ka tā nav krīzes laika aktualitāte.

Vēlāk piesakoties dīkstāves pabalstam, viesnīca VID skaidroja parāda rašanās iemeslus, taču apstiprinājumu dīkstāves pabalstam nesaņēma. Šoreiz institūcijas pamatojums bijis viesnīcas nenomaksātais parāds martā, sacīja Mūrniece.

"Paldies valstij par atbalstu uzņēmējiem, kuri ir gadiem bijuši godprātīgi nodokļu maksātāji. Tagad es nevaru saņemt dīkstāves pabalstu un man ir jāatlaiž visi darbinieki. Nav noslēpums, ka katru gadu viesmīlības nozarē, marts ir "tukšais mēnesis", bet vienmēr esam samaksājuši marta parādu," uzsvēra Mūrniece, norādot, ka viesnīca katru gadu iemaksā apmēram 354 000 eiro darba devēju nodokļos. Septiņu gadu laikā par visiem nodokļiem viesnīca esot valstij iemaksājusi apmēram četrus miljonus eiro.

Kā tobrīd liecināja "Firmas.lv" informācija, viesnīcas "Roma" pārvaldnieka "Benkons, MMC Latvijas filiāle" parāds 26.martā bija 5474 eiro.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.